Hesabım
    Türkiye'nin Oscar Adayı Belli Oldu!

    2017 Oscar Ödülleri Yabancı Film Adayımız "Kalandar Soğuğu" Oldu!

    Sinema camiasının en prestijli ödülleri olan Oscar ödülleri, resmi adıyla Akademi Ödülleri bu yıl 89. kez dağıtılıyor. 1929'dan beri sahiplerine dağıtılan ödüller için bekleyiş devam ederken, ülkeler de Yabancı Dilde En İyi Film dalı için gönderecekleri adaylarını açıklamaya devam ediyor. Bugün ise Türkiye'nin adayı belirlendi.

    Ülkemizin bu yılki Yabancı Dilde En İyi Film Adayı “Kalandar Soğuğu” olarak belirlendi. Yönetmenliğini Mustafa Kar’ın üstlendiği filmin sınırlı oyuncu kadrosunda yönetmenin yanı sıra Tuncer Salman, Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara, İbrahim Kuvvet, Muzaffer Şen , Hasan Fehmi Hizal ve Ahmet Kayar yer alıyor.

    Karadeniz’in bir dağ köyünde yaşayan Mehmet'in hayatının bir bölümünü konu edinen film Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Ulusal ve Uluslararası Yarışma olmak üzere iki ayrı bölümde yarışmş ve Uluslararası yarışmada ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü, ulusal yarışmada ise Jüri Özel Ödülü, En İyi Müzik ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleri olmak üzere toplam dört ödülle geri dönmüştü. Filmin ödül yolculuğu 28.Tokyo Uluslararası Film Festivali'nin Ana Yarışma Bölümü'nde de devam etmiş, Tokyo Film Festivali'nin en prestijli ödüllerinden biri olan En Iyi Yönetmen Ödülü ve En İyi Film Ödülü'nü almıştı.

    1956 yılında verilmeye başlayan Yabancı Dilde En İyi Film ödülü için geçen seneki adayımız yönetmenliğini Kaan Müjdeci'nin üstlendiği "Sivas" olmuştu. Sivas, son 9 yapım arasına girememişti. Türkiye'yi Oscar'da temsil edecek filme ve ekibine başarılar dileriz!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top