Hesabım
    Rogue One'dan Etkileyici Sürpriz!

    Spoiler içermez, sürprizi içerir!

    Lucasfilm'in yeni "ara dönem filmlerinden ilki" olarak nitelendirilen Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi  sinemalarda 14 Aralık'ta vizyona girmişti. Film, eleştirmenlerden iyi yorumları alırken ve ABD'de Box Office zirvesindeki yerini korurken, film kadar konuşulan bir detay daha dikkat çekiyor.

    Eğer yeterince dikkatli bir Star Wars izleyicisi iseniz filmin yayınlanan TV spotlarından birinde, 1977 yapımı Star Wars filmindeki Grand Moff Tarkin karakterini canlandıran, 22 yıl önce hayatını kaybeden Peter Cushing'i görmüşsünüzdür. Merak etmeyin, filmde bile fark edemeyenler var.

    Filmde Grand Moff Tarkin karakteri Guy Henry tarafından canlandırıldı ancak yüzü yerine Peter Cushing'in CGI versiyonunu izledik. Bir nevi hologram görüntü fakat gerçeği ile ayırt etmek çok zor. 

    Baron Frankenstein, Dr. Van Helsing, Doctor(Doctor Who) ve tabi Grand Moff Tarkin rolleri ile tanınan  İngiliz aktör filmde oynadı diyebilir miyiz bilemeyiz fakat vefat etmiş aktörlerin hakları önemli bir mesele. California eyaletindeki gibi vefat etmiş oyuncuların haklarını 70 yıl koruyan bir yasa İngiltere'de vefat eden Cushing için geçerli değil. Yani Lucasfilm'in Cushing'i filmde "oynatırken" kimseden izin almasına gerek yok. Neyse ki Lucasfilm Yapım Şirketi buna reğmen Cushing’in mirasçılarından özel izin almış ve anlaşma yapmış. 

    Bu düşünceyi ve eylemi takdir ederken izlemeyenler sürpriz bozuldu diye üzülsün istemeyiz. Filmde Star Wars sevenleri çok daha fazla ve büyük sürprizler bekliyor!

    Gareth Edwards'ın yönetmenliğini üstlendiği film Revenge of the Sith ile A New Hope filmlerinin arasındaki bir tarihte geçecek. Filmin başrolündeki asi karakter Jyn Erso, Cehennem filminin güzel doktoru Felicity Jones tarafından canlandırılırken, filmin kadrosunda ise Donnie YenBen MendelsohnDiego LunaMads Mikkelsen ve Forest Whitaker gibi başarılı isimler yer alıyor.

    Filmin seansları için tıklayın!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top