Hesabım
    Cannes Özel: The Beguiled'e İlk Bakış

    "The Beguiled" Cannes'da görücüye çıktı.

    Kendi kuşağının her daim ilgi çekici kalmayı başaran isimlerinden Sofia Coppola; Kirsten Dunst, Nicole Kidman ve Colin Farrell’ın başrollerinde yer aldığı yeni filmi The Beguiled ile Cannes’da gönülleri fethetti. Thomas Cullinan’ın 1971’de de sinemaya aktarılan aynı adlı romanından uyarlanan The Beguiled, bir savaş dönemi romanına getirdiği yenilikçi bakış ve Nicole Kidman’ın başını çektiği toplu oyuncu performansıyla övgü topluyor.

    The Beguiled Sivil Savaş döneminde, Amerika’nın güney eyaletlerinden Virginia’da geçen bir hikayeyi odağına alıyor. Martha Farnsworth (Nicole Kidman), savaşla birlikte çoğu öğrencisi ayrılmış olan yatılı bir kız öğrenci okulunu idare etmektedir. Ormanda gezinen bir öğrenci kuzey ordusu için çarpışan yaralı bir askerle (Colin Farrell) karşılaşır ve ne yapacağını bilemez halde onu okula getirir. Başta Martha, çocuklara öğretmenlik yapan Edwina (Kirsten Dunst) ve sorunlu öğrenci Alicia (Elle Fanning) olmak üzere, uzun zamandır dış dünyadan soyutlanmış bir şekilde tüm kadınlar, beklenmedik bir düşmanın gelişiyle beklenmedik durumlarla karşılaşırlar.

    Sofia Coppola kariyerinin henüz başında, ikinci filmi Lost in Translation (2003) ile Oscar kazanması ve filmin büyük bir hite dönüşmesi, onu yeni jenerasyonun en umut vadeden yönetmenlerinden biri yapmaya fazlasıyla yetmişti. Coppola, devam eden kariyerinde ne şekilde eleştirilirse eleştirilsin bir sonraki işi her daim  merak edilen isimler arasında. Ancak Coppola’nın bu kez beklentileri boşa çıkarmadığını söyleyebiliriz. Yönetmenin filmografisinin kalburüstü yapıtlarından biri olan film, uyarlandığı kitabı kadın bakış açısıyla yorumlayıp esere yeni ve özgün bir boyut kazandırmasıyla takdiri hak ediyor. Coppola gerilim yaratıp tansiyonu yükseltirken mizahtan güç alıyor; filmin böyle anlarda ve tamamında en büyük artısıysa tüm oyuncuların birbirleriyle uyumlu ve dengeli performansları.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top