Hesabım
    ABD Box Office: Kingsman'in Ajanları Zirveyi Kaptı!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD'de haftasonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesinde bu hafta macera var. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan O, bu hafta itibariyle hakimiyetini kaybetti. Listede bu hafta 4 yeni film yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi Taron Egerton'ın asi ajan Eggsy'sini bir kez daha seyircilerle buluşturan Kingsman: Altın Çember oldu. Colin FirthMark StrongHalle BerryChanning Tatum, Julianne Moore ve Jeff Bridges gibi birbirinden başarılı isimleri kadrosunda bulunduran devam halkası açılışını 39 milyon dolar ile yaptı. Bütçesi 104 milyon dolar olan filmin kadrosunu rahatlıkla çıkartması bekleniyor. Listenin 2. filmi korku edebiyatının ustası Stephen King'in romanından beyaz perdeye uyarlanan O filmi oldu. Gelmiş geçmiş en iyi Eylül ayı açılışı ve korku filmleri arasında en iyi haftasonu gişe rakamı rekorlarını kırarak vizyona giren film, 3. hafta kapanışını 30 milyon dolar ile yaptı. Listenin 3. sırasında ise bir diğer vizyon tazesi olan LEGO Ninjago Filmi yer buldu. Çocukluğumuzun sevilen sarı oyuncaklarının yeni macerası ilk haftası itibariyle 21,2 milyon dolar gişe elde etti.

    Listenin ilk 3'ü sona ererken, sıralamayı bir aksiyon yapımı takip etti. Hollywood'un hızla yükselen oyuncularından Dylan O'Brien'ı başrolüne yerleştiren Suikastçı, 2. hafta kapanışını 6,2 milyon dolar ile gerçekleştirdi. 33 milyon dolar bütçeli filmin 2. haftasında elde ettiği gişe rakamı ise 26,1 milyon dolar... Listenin tam ortasında ise Home Again yer buldu. Romantik komedi türündeki film 3. hafta kapanışını 3,3 milyon dolar ile yaptı. Listenin ikinci yarısını açan yapım ise  Açlık Oyunları'nın Katniss Everdeen'i, X-Men'in yeni nesil Mystique'i, Oscar ödüllü oyuncu Jennifer Lawrence ve Skyfall ile ikonik Bond kötüsü olarak gönüllere yerleşen Oscar ödüllü Javier Bardem'i başrollerine yerleştiren anne! oldu. Bir Rüya İçin AğıtSiyah Kuğu ve Jackie gibi başarılı filmlerin yönetmeni Darren Aronofsky'nin yönetmen koltuğunu üstlendiği yapım 2. haftasında 3,2 milyon dolar kazandı. Listenin 7. sırasında vizyonun korku kontenjanından gelen Lanetli Mesaj yer buldu. Bu kez korku öğesi olarak sosyal medyayı ele alan yapım açılışını 2,4 milyon dolar ile yaptı. 

    Listenin 8. filmi vizyondaki 6. haftasını kutlayan Belalı Tanık oldu. Komediyle aksiyonu harmanlayan film haftasonunda 1,8 milyon dolar kazandı. Başrollerine çenesi düşük anti-kahraman Deadpool olarak gönüllerde yer eden Ryan Reynolds ve usta oyuncu Samuel L. Jackson'ı yerleştiren film 6 haftada toplam 73,5 milyon kazanırken, bütçesi ise 30 milyon dolar... Listenin 9. filmi vizyondaki ilk haftasını kutlayan Stronger oldu. Biyografik dram yapımı açılışını 1,7 milyon dolar ile yaptı. Listenin sonunda ise başrollerine Yenilmezler'in Hawkeye'ı Jeremy Renner ve Scarlet Witch'i Elizabeth Olsen'ı oturtan Wind River yer buldu. Vizyondaki 8. haftasını kutlayan film bu hafta 1,2 milyon dolar gişe elde etti. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top