Hesabım
    George Clooney Bu Yılın En Çok Kazananı Oldu!

    George Clooney bu yıl aldığı maaş çekleri ile meslektaşlarına fark attı.

    George Clooney geçen sene maaş çekleriyle meslektaşlarına fark attı. Beyaz perdedeki projeleri ve sahip olduğu tekila firması Casamigos sayesinde ünlü oyuncu son 1 yıl içinde tahmini olarak 239 milyon dolar para kazandı. Her yıl geleneksel olarak son 1 yılın en çok kazanan ünlülerini listeleyen Forbes'un tahminlerine göre, 100 kişilik listede 5. sırada yer alan oyuncu, sinema dünyasından listeye girenlerin en başında geliyor.

    Clooney, teklia şirketi Casamigos'u 2011 yılında iki yatırımcıyla birlikte kurmuştu. Yatırımcılardan her biri tahmini olarak 600 bin dolarlık yatırım yaptı. Ardından Casamigos markası, geçen yıl 1 milyar dolara dünyanın en büyük içecek şirketi Diageo'ya satıldı. Clooney'nin yönetmen koltuğunu üstlendiği polisiye film Suburbicon da ünlü oyuncunun kazancına destek verdi. 

    Listenin 2. sırasındaki oyuncu ise sempatikliğiyle herkesin sevgisini kazanan Dwayne 'The Rock' Johnson oldu. 46 yaşındaki oyuncu, vizyona girişiyle birlikte hit olan Jumanji: Vahşi Orman'dan aldığı cömert maaş çekinin de etkisiyle toplam 124 milyon dolar elde etmiş oldu. Johnson'ın en çok kazanan ünlülerin hepsini kapsayan 100 kişilik listedeki yeri ise 5. sırada... 

    Dwayne Johnson ile birlikte 100 milyon dolar çizgisini aşan oyuncular da sona eriyor. Listeye göre bu yıl en çok kazanan 3. oyuncu ise Ellen DeGeneres oldu. 60 yaşındaki talk show sunucusu ve oyuncu, bu yıl Netflix stand-up anlaşması, kendi adına piyasaya sürdüğü markaları ve talk-show programı ile 87.5 milyon dolar kazandı. 

    Listeye göre 4. sırada gelen oyuncu ise Marvel evreninin Iron Man'i Robert Downey Jr. oldu. Marvel evrenine dahil olduğundan beri yıllık listelerde her yıl boy gösteren oyuncu, Avengers: Infinity War'dan aldığı yüksek meblağ ile tahmini olarak 81 milyon dolar kazandı. 

    Listenin 5. sırasında ise Downey Jr.'ın rol arkadaşı Chris Hemsworth yer aldı. Thor: Ragnarok ve "Avengers: Infinity War"da Şimşek Tanrısı Thor'u canlandıran yakışıklı oyuncu 64.5 milyon dolar kazanmış oldu. Hemsworth'ü sırasıyla; Netflix anlaşması ile yüklü bir çek kazanan komedyen Jerry Seinfeld (57.5 milyon dolar), Dwayne Johnson ile boy gösterdiği "Jumanji: Vahşi Orman" ve büyük stand-up turneleri sayesinde gelirini iyice arttıran Kevin Hart (57 milyon dolar), aksiyonun aranan yüzü Jackie Chan (45.5 milyon dolar), güzel oyuncu Sofia Vergara (42.5 milyon dolar) ve ünlü oyuncu Will Smith (42 milyon dolar) takip etti.

    Geçtiğimiz yıl 40.5 milyon dolar kazanan seksi oyuncu Scarlett Johansson, 39.5 milyon dolar kazanan Adam Sandler, 37.7 milyon dolar kazanan Salman Khan ve 37.5 milyon dolar kazanan Rihanna da listede yer alan isimlerdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top