Hesabım
    Peter Jackson'ın 1. Dünya Savaşı Belgeselinden Fragman Var!

    Peter Jackson'ın 1. Dünya Savaşı'nı temel alan belgeseli "They Shall Not Grow Old"tan yeni fragman geldi.

    Peter Jackson imzalı They Shall Not Grow Old belgeselinden fragman var. Belgesel film, o dönemde çekilen ve daha önce hiç görülmemiş görüntüleri kullanarak, Büyük Savaş'ın askerlerine ve etkilerine dair olağanüstü bir bakış sunuyor. Fantastik sinemanın baş tacı serilerinden “The Lord of the Rings” ve “The Hobbit” üçlemelerinin 3 Oscar’lı yönetmeni Peter Jackson da, 2014 yılında vizyona giren “The Hobbit: The Battle of the Five Armies”ten beri ilk kez beyaz perdeye geri dönüyor.

    Belgesel için İmparatorluk Savaş Müzeleri’nin film arşivindeki görüntüler günümüz teknolojisi kullanılarak restore edildi ve BBC Arşivleri’nden alınan sesler sayesinde Büyük Savaş’ı yaşamış insanları kendi sesleriyle dinleyebileceğiz. Filmin yapımcılığını da yönetmenle birlikte Clare Olssen üstleniyor. Belgeselin kurgusunu ise "Hobbit" üçlemesinde yönetmenle çalışan Jabez Olssen yapıyor.

    Video çekimleri renklendirilip 3D formatına dönüştürüldü. Gerçek gazilerin sesleri, Birinci Dünya Savaşı'nın çarpıcılığını ve gerçekliğini önce hiç olmadığı kadar detaylı anlatabilmek için arşiv görüntüleri ile birleştirildi. "Bu, Ateşkes Gününün 100. yıldönümü ile, "her savaşı bitirecek olan savaş" sayılan I. Dünya Savaşında savaşan askerlerin cesaretini onurlandırmak için daha uygun bir zaman düşünemiyorum" diyen Warner Bros. Pictures yurtiçi dağıtım başkanı Jeff Goldstein, "Peter, film aracılığıyla tarihin canlanmasını sağladı ve vizyonunu bugünün izleyicisine getirmenin bir parçası olmaktan çok memnunuz." diye belirtti.

    Belgeselden hemen sonra, belgesele dair özel kamera arkası görüntülerinin ve Peter Jackson’la röportajların olduğu, restorasyonun arkasındaki kreatif ve teknik işlemlerin anlatıldığı bir yapım belgeseli de yayınlanacak. Ayrıca gençlerin yüzyıl önce yaşanan olayları anlaması için belgeselin birer kopyası da Britanya’daki her ortaokula gönderilecek.

    Jackson daha önce Yeni Zelanda'daki bir Büyük Savaş müzesi sergisinin küratörlüğünü yapmış ve aynı zamanda 2008 yılında Birinci Dünya Savaşı'na hazırlanmakta olan iki genç askerle ilgili bir kısa film çekmişti.

    Belgesel 17 ve 27 Aralık tarihlerinde Amerika'da gösterilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top