Hesabım
    J.J. Abrams'den Anime Uyarlaması Geliyor!

    J.J. Abrams'in yapım şirketi, "Your Name" animesini uyarlamak için kolları sıvadı.

    Ülkemizde "Senin Adın" ismi ile 2016 yılında izleyicilerle buluşan Japon animesinin Your Name, J.J. Abrams'in prodüksiyon şirketi Bad Robots tarafından uyarlanmak üzere olduğu duyuruldu. Hakkında çok fazla ayrıntı verilmemiş olsa da Makoto Shinkai'nin Your Name animesinin batılılaştırılarak uyarlanacağı bilinenler arasında yer alıyor.

    Arrival, Bird BoxIşıklar Sönünce gibi filmlerin senaryosuna imza atan ve Your Name adaptasyonunun senaryosu üzerinde çalışacak olan Eric Heisserer gerçekleştirdiği bir röportajda, J.J. Abrams'in şirketi Bad Robots için böyle bir anime üzerinde çalışmanın ilginç bir deneyim olacağını ifade etti. Ayrıca Heisserer, "Uyarlamanın en iyi şeklini üretmek zorundayız, çünkü bu animenin bir Amerikan live-action versiyonu olması isteniyor. Eğer bir Japon live-action versiyon isteselerdi zaten bunu kendileri yaparlardı. Ama onlar, kamera lenslerinin batılı bir şekilde böyle bir animeyi nasıl görüntüleyeceğini merak ediyorlar." sözlerini ekleyerek, talebin filmin Japon yapımcıları tarafından J.J. Abrams'e geldiğini açıkladı.

    Your Name uyarlamasından ilk kez 2017 yılında söz edilmeye başlanmış, ve Bad Robots altında J.J. Abrams ve Lindsay Weber birleşerek, Japon animesinin yapımcısı Genki Kawamura'nın anlaşmaya vardıkları açıklanmıştı. Aynı yıl içerisinde Scarlet Johansson da Ghost In The Shell filminde başrol olmuştu. Yani 2017 yılı Japon-Amerikan iş birliği yılı olmaya başlamış, ancak Johansson'ın bir Japon manga uyarlamasının başrolü için yanlış seçim olduğu tartışmaları da çıkmıştı.

    Başarılı senarist Eric Heisserer "Sanırım bu animeyi adapte etmeye eğimli olan 20-30 kişiden biriydim. Yani çok fazla seçenekleri vardı. Ama söyleyebilirim ki benim senaryom hiç de 'Ghost In The Shell'vari değildi."

    Japon animesi olan Your Name filmi, farkı yerlerde yaşamalarına rağlmen birbirlerine bağlı bir hale gelen iki yabancının hikayesini anlatıyor. Hayatından pek memnun olmayan Mitsuha, etrafı dağlarla çevrili bir bölgede yaşar. Vali olarak çalışan babası seçim kampanyaları ile uğraşmaktadır. Evde kendisi, kardeşi ve büyükannesi dışında kimse yoktur. Kırsal kesimdeki yaşamından fazlasıyla sıkılan Mitsuha, Tokyo'da yaşamanın hayalini kurar. Mitsuha ile aynı yaşlarda olan Taki ise, Tokyo'da yaşayan bir gençtir. Taki'nin günleri çalışarak ve arkadaşları ile vakit geçirerek geçer. Ancak bir gün, rüyasında kendini dağların sardığı bir kentte yaşayan bir kız olarak görecektir. Mitsuha ise tam tersi, kendini Tokyo'da yaşayan bir erkek olarak. Birbirine yabancı bu iki genç, garip bir şekilde kendilerini, birbirlerine bağlanırken bulacaktır.

    Filmin Amerikan uyarlamasını yönetecek kişi ve filmin vizyon tarihi henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top