Hesabım
    38. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Jürisinde Kimler Var?

    38. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal kategorisini değerlendirecek olan jüride kimlerin yer aldığı açıklandı.

    Bu yıl 38. kez İKSV tarafından düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali, geçtiğimiz hafta içerisinde Stanley Kubrick film seçkisini festival kapsamında izleyicileriyle buluşturacağını açıklamıştı. Şimdi ise festival hakkında yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Ulusal kategorideki filmleri değerlendiren olan jüri üyelerinin belirlendiği 38. İstanbul Film Festivali'nin Türkiye Sineması Tema Sponsorluğu’nu bu yıldan itibaren Anadolu Efes üstlendiği bilinenler arasında yer alıyor. 'Türkiye Sineması Tema Sponsorluğu' Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması kategorilerini kapsıyor.

    38. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma bölümünde Nar filmiyle Altın Portakal En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerinin sahibi olan, TeyzemHayallerim, Aşkım ve Sen filmleriyle sinemaseverlerin aklına kazınan ve son filmi Sofra Sırları ile birçok ödülün sahibi usta yönetmen ve senarist Ümit Ünal jüri başkanlığı görevini üstlenecek. Jürinin diğer üyeleri ise Masumiyet, Salkım Hanım'ın Taneleri, Naciye, İz, Pandora'nın Kutusu, Yengeç Sepeti, 80. Adım, Dönersen Islık Çal gibi filmleriyle tanıdığımız, Tiyatro Grup'un kurucusu, ödüllü oyuncu Derya Alabora; Yandım Ali, Eyyvah Eyvah, Prensesin Uykusu, Benimle Var Mısın?,

    Sofra Sırları, Locman gibi filmleriyle beyaz perdede izleme fırsatı yakaladığımız Alican Yücesoy; Leyleğin Geciken Adımı, Ulis’in Bakışı, Sonsuzluk ve Bir Gün, Ağlayan ÇayırTayfun Pirselimoğlu ile çalıştığı Yol Kenarı ve Özcan Alper'in Rüzgarın Hatıraları filmlerinde görüntü yönetmenliğini üstlenen Andreas Sinanos; Hepsi Hikaye ve Mübarek Kadınlar adlı öykü kitapları ile Meçhul, Aksak Ritim, İçimdeki Ses, ve Dünyadan Aşağı gibi kitaplarıyla tanınan, ayrıca Atıf Yılmaz'ın Eylül Fırtınası filminin senaryosunu kaleme alan yazar ve senarist Gaye Boralıoğlu'ndan oluşuyor.

    38. İstanbul Film Festivali Ulusal yarışma kapsamında toplamda dokuz ödül, jüri değerlendirmesi sonucu sahiplerine takdim edilecek. Bu kategoriler Altın Lale En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik ödüllerinden oluşuyor. Ulusal Yarışma kategorilerinde Altın Lale En İyi Film ödülünün sahibine 150.000 TL; Onat Kutlar anısına verilecek Jüri Özel Ödülü’nü kazanan filmin sahibine 50.000 TL; En İyi Kadın ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerinin sahiplerine 10.000 TL verilecek. Türkiye Sineması Tema Sponsorluğu'nu üstlenen Anadolu Efes, En İyi Yönetmen ödülünü alan isme 50.000 TL takdim edecek.

    Bu yıl 30. kez festivalin Türkiye Sineması bölümü Anadolu Efes'in katkılarıyla gerçekleştiriliyor. 38. İstanbul Film Festivali’nde Türkiye Sineması kategorisindeki filmler Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması başlıkları altında festival izleyicileriyle buluşturulacak. Anadolu Efes, Ulusal Kısa Film Yarışması’nda En İyi Kısa Film’e 5.000 TL ödül verirken, Köprüde Buluşmalar bünyesinde Work in Progress ödülü olarak 30.000 TL verecek.

    38. İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 5-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top