Hesabım
    "Triple Frontier" Başarısızlığı Sonrası Netflix Bütçe Kesintisine Gidiyor

    "Triple Frontier"ın seyirciden ilgi görmemesi üzerine Netflix strateji değişikliğine gidiyor.

    Netflix, görünüşte sonsuz miktarda orijinal film ve televizyon projesine büyük para harcamak konusunda sektörde ün kazanmış bir platform. Ancak The Information'dan gelen yeni bilgiye göre Netflix bütçe kesintilerine gidiyor.

    Ted Sarandos'un Haziran ayı başında, üst düzey televizyon ve film yöneticileriyle bir toplantı düzenlediği ve orjinal yapımlara harcanması planlanan bütçe konusunda daha seçici olmak için yeni bir plan üzerinde konuştuğu bildirildi. Gelecekteki Netflix orijinal yapımları kesinlikle ödül ya da eleştirmenlerin beğenisini kazanmak amacıyla çekilmeyecek. Yeşil ışık yakılması konusundaki en önemli kriter seyirciyi çekebilme ihtimalleri olacak.

    Sarandos'u bu bütçe değişimi kararına yönlendiren en önemli sebebin yıldız kadrosuna rağmen seyirciyi çekmeyi başaramayan Triple Frontier filmi olduğu belirtiliyor. Kadrosunda Oscar IsaacBen AffleckPedro PascalCharlie Hunnam ve Garrett Hedlund'u bulundurduğu halde seyirciden karşılık alamayan film, Film, 16 Mart'ta Netflix'te yayınlanmaya başlamadan 10 gün önce sayılı sinemada seyirci karşısına çıkarılmıştı. Netflix'in 115 milyon dolar gibi dev bir bütçe harcadığı film, platform için bir para kaybına dönüştü. “Triple Frontier” gibi riskli ve pahalı filmler artık Netflix için ikinci sırada olacak.

    Netflix Nisan ayında 52 milyon kullanıcının filmi görüntülediğini açıklamıştı ancak gelen bilgilere göre durum bu değil. Film aynı zamanda eleştirmenlerden de iyi yorumlar alamamıştı. Filmin 115 milyon dolarlık bütçesi diğer Hollywood stüdyolarının yaş sınırı konulan bir yetişkin filim için ödeyeceklerinin çok üstünde kalıyor. Yıldızlarla dolu kadrosu bile filmin yeterince seyirciyi çekmesini sağlayamadı.

    "Triple Frontier" Netflix'in son yıllardaki tek sorun yaşayan yapımı değil. İlk ve tek sezonu 120 milyon dolara mal olan, Baz Luhrmann’ın hip-hop dizisi Get Down, 200 milyon dolara mal olan ancak eleştirmenler veya izleyiciler tarafından zar zor değer gören Marco Polo adlı macera serisi de bunların örneklerinden birkaçı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top