Hesabım
    Birds of Prey'in İlham Aldığı Filmler Hangileri?

    Filmi ortaya çıkaranlar, ilham aldıkları filmleri açıkladı..

    Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn filmi yakın zamanda izleyicisiyle buluşacak. Filmin yaratıcı ekibiyle yapılan röportajlara göreyse Birds of Prey, bildiğimiz çizgi romanlardan farklı olacak ve birçok başyapıtın izlerini bulmak mümkün olacak.

    Yönetmen Cathy Yan, senarist Christina Hodson ve yapımcı Margot Robbie, orijinal bir film ortaya çıkarmak için uğraşsalar da harika filmlerden ilham aldıklarını da belirttiler ve gösterime girdiğinde bunu herkesin seveceğini düşündüklerini dile getirdiler. Şimdilik yapılan açıklama ve detaylara baktığmızda en iyi tahminlerin, Tarantino'nun Pulp Fiction'ı ve Kurosawa'nın Rashomon'u olduğunu görebiliyoruz ama esinlenilen filmler bu kadarla sınırlı değil.

    Yönetmen Yan, konuyla ilgili şu sözleri sarf etti; "Filmde çok fazla yapımın etkisi var. Filmin yapısı hakkında, Pulp Fiction'ın Rashomon'la buluşması gibi diyebilirim. Yani bu alışılmadık bir yapı. Kafamda tasarladıklarım bu filmlerin etkisiyle oldu. İlham alabilmek için Tarantino ve Kurosawa gibi harika sinemacılar var.

    Suç filmlerinden başka referanslar da kullanan yaratıcı ekipten Cathy Yan ve Margot Robbie, özellikle filmin kilit ilişkilerinden biri için özel bir filmi seçti. Anlatının önemli bir kısmı, genç Cassandra Cain'i şeytani güçlerden korumak için , suç kralı Roman Sionis ( Black Mask )'i ciddi derecede sorumsuz Harley Quinn'le bir araya getiriyor. Bu ilişki ağı ise kuşkusuz Luc Besson'un klasikleşen filmi Leon'u hatırlatıyor.  Ekip, Black Mask'i ve onun sahibi olduğu mekanı tasarlarken de büyük oranda Kubrick'in efsane filmi A Clockwork Orange'ı ilham almışlar ve filmdeki Milk Bar, Birds of Prey'in yapım tasarımı ekibine sağlam bir esin kaynağı olmuş. 

    Christina Hodson’un yazdığı ve Cathy Yan tarafından yönetilen filmde Margot Robbie’ye, Huntress rolüyle Mary Elizabeth Winstead, Black Mask karakteriyle Ewan McGregor, Black Canary performansıyla Jurnee Smollett-Bell ve Erika’yı canlandıran Bojana Novakovic eşlik ediyor.

    Filmin gösterim tarihi 7 Şubat 2020 olarak planlandı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top