Hesabım
    Baz Luhrmann, "The Master And Margarita"yı Sinemaya Uyarlayacak!

    Oscar adayı yönetmen, Mikhail Bulgakov'un romanını beyaz perdeye uyarlıyor..

    Moulin Rouge, Romeo + JulietAustralia ve The Great Gatsby filmlerinin yaratıcı yönetmeni Baz Luhrmann, bir yandan yeni bir müzikal biyografi filmi hazırlarken, bir yandan da gelecek projeleri için hazırlıklar yapıyor. Son olarak The Great Gatsby filmini çeken yönetmen Elvis Presley hakkında da bir projeye başlamış durumda. Usta yönetmenin son gelişmesi ise bir roman uyarlaması. Luhrmann, Mikhail Bulgakov'un The Master and Margarita adlı eserinin haklarını satın aldı.

    Kitap, Sovyet toplumu hakkında fantastik bir hiciv olarak yorumlanıyor. Zamanın ötesinde bir aşk hikayesi de barındıran roman, aynı zamanda Faust'un, Hz.İsa'nın çarmıha gerilme hikayesinin de modern bir yorumu. Stalin rejiminin en karanlık döneminde yazılan eser, Bulgakov’un yaşamı boyunca yasaklandı. Sansürlü bir kopyası nihayet 1960’larda yayınlandı ve anında dünya çapında edebi bir fenomen haline geldi.

    Luhrmann, "Neredeyse 20 yıllık bir hayalimdi bu. The Master and ve Margarita'nın hikayesiyle inanılmaz bir bağım var ve bu olağanüstü kitabın haklarını almak için uzun zamandır uğraşıyordum. Sonunda bu çığır çalışmanın yorumunu yapma fırsatına sahip olduğum için çok heyecanlıyım" ifadelerini kullandı. Luhrmann, Elvis projesi sonrası, çok geçmeden bu filmle ilgili adımları atacağını da sözlerine ekledi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top