Hesabım
    Marvel Filmleri Hakkında Bir Açıklama da Terry Gilliam'dan!

    Usta yönetmen, son dönemin Marvel tartışmalarına dahil oldu..

    Gişede her sene rekorlar kıran ve genç izleyicilerin yoğun ilgisini kazanan Marvel filmleri yeni bir döneme girerken, üzerine yapılan tartışmalar artarak devam ediyor. Daha önce Amerikan sinemasının büyük ustaları Martin Scorsese ve Francis Ford Coppola bu filmler hakkında açıklamalarda bulunmuş ve sert sözler sarf etmişti.

    Scorsese, "gerçek sinema bu değil" minvalindeki düşüncelerini aktarırken, Coppola olayı daha öteye götürmüş ve bu tür filmlerin "değersiz" olduğunu dile getirmişti. Ken Loach, John Woo, Roger Deakins gibi önemli sinemacılar da bu açıklamaları desteklemişti. Şimdi, bir büyük usta daha açıklama yaptı ve tartışmaları alevlendirdi.

    Brazil, 12 MonkeysFear and Loathing in Las Vegas ve Monty Python serisi gibi yenilikçi filmlerin yaratıcı yönetmeni Terry Gilliam, Marvel tartışmalarına dahil oldu. Son olarak The Man Who Killed Don Quixote filmiyle karşımıza çıkan yönetmen yaptığı açıklamada, gişe harikası Marvel filmlerinin yükselen saltanatının, yaratıcılığı ve özgürlüğü körelttiğini söyledi.

    Sektörü tamamen ele geçiren bu filmlerin, paranın tamamına sahip olduğunu ve bağımsız ya da orta bütçeli filmlerin önünü tıkadığını ifade eden Gilliam aynı zamanda, bu filmlerin gençler ve çocuklar üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını düşündüğünü de dile getirdi ve görüşlerini Black Panther örneğiyle pekiştirdi. Film hakkında "O filmden nefret ettim. Filmi çekenlerin Afrika hakkından en ufak bilgisi olduğunu düşünmüyorum. İnandırmaya çalıştıkları şey çok saçma. Medyanın bu filmi çok önemliymiş gibi göstermesi de nefretimi körükledi." açıklamasında bulundu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top