Hesabım
    Christopher Nolan'ın Tenet'inden İddialı Bütçe!

    Tenet için gişede beklenti büyük..

    2020 yılının en çok beklenen filmlerinden biri, hatta ilk sıradaki filmi kuşkusuz Christopher Nolan'ın Tenet'i. Bilim kurgu ve aksiyon türlerini harmanlayan film, çok uluslu bir ajan hikayesi olarak nitelendiriliyor. Tabii yönetmen koltuğunda Nolan olunca filmin her türlü sürprize açık olduğunu düşünmek yanlış olmaz. Yeni yıla girmemizle film için geri sayım başladı. Şu an konuşulan ise filmin yüksek bütçesi.

    Birden fazla rapora göre, Warner Bros., Christopher Nolan'ın Tenet'i için 205 milyon dolar harcama yaptı ve henüz bu rakamın içinde, stüdyonun gösterim öncesi harcamayı planladığı reklam bütçesi bulunmuyor. 200 milyon dolar eskisi gibi çok büyük bütçe gibi görünmüyor ama hala en yüksek bütçe sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. Ayrıca, bir devam filmi olmayan, orijinal bir fikir için 200 milyon doların üstünde bir bütçe oldukça önemli. Son yıllarda, sadece süper kahraman filmleri ve gişesi garanti devam filmleri bu bütçelerin üzerine çıkıyor.

    Şaşırtıcı bir şekilde, 2011 yapımı Pirates of the Carribean: On Stranger Tides filmi 410 milyon dolar bütçeyle, gelmiş geçmiş en yüksek bütçeli film durumunda. İlk 10'da süper kahraman filmleri, animasyonlar, devam filmleri ve hatta 1963 yapımı Cleopatra filmi de var. Celopatra'nın dönemine bakıldığında şaşırtıcı bir harcama olduğunu kabul edebiliriz. Bakalım reklam bütçeleri de eklenince Tenet sıralamada kendine nasıl bir yer bulacak. 

    Uluslararası casusluk gerilim filmi Tenet'in oyuncu kadrosunda John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Himesh Patel, Dimple Kapadia, Kenneth BranaghMartin Donovan ve Michael Caine bulunuyor. Film, 17 Temmuz 2020 tarihinde tüm dünyada gösterime girecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top