Hesabım
    Universal'dan Coronavirüs'e Karşı Ev Sineması Önlemi

    Universal, vizyona giren ya da girecek olan filmleri ev sineması için kiralayacak.

    Coronavirüs nedeniyle sinema salonlarının kapanması ya da kısıtlandırılmasıyla Universal Pictures, filmlerinin küresel sinema yayınlarıyla aynı gün ev eğlencesinde de izlenmesini sağlayacak. Girişim, DreamWorks Animation'ın ABD'de 10 Nisan'da piyasaya sürülmesi planlanan “Trolls World Tour” ile başlayacak.

    Filmler arasında “The Hunt” ve “The Invisible Man” gibi korku filmleri ile Jane Austen'in çok satan romanı Emma'nın Universal uyarlaması da bulunuyor. Filmler, ABD'de 19,99 $ önerilen perakende fiyatıyla 48 saatlik kiralama süresi boyunca ve uluslararası pazarlarda yaklaşık olarak aynı fiyata satışa sunulacak. Duyuru, kısıtlandırma altında olan ve kapanmamak için direnen sinema salonları için kötü bir haber olarak nitelendirilebilir.

    NBCUniversal CEO'su Jeff Shell “Universal Pictures ve 2020'de vizyon gören, görmesi bekleyen çok çeşitli filmler bu girişimin bir parçası olacak. Bu filmleri ertelemek veya zor bir dağıtım ortamına bırakmak yerine, insanların bu yapımlara hem erişilebilmeleri, hem de uygun fiyata evde izleyebilmeleri için bir seçenek sunmak istedik. İnsanların hala mümkün olan yerlerde sinemaya gideceğini umuyoruz ve inanıyoruz ancak, dünyanın farklı bölgelerinde giderek sinema salonlarına daha az ulaşabilen insanlar için bunu yapmak durumundayız.” dedi.

    “Trolls World Tour”, Hollywood'un Coronavirüs ile boğuşmasıyla birlikte piyasaya sürülme planları sarsılan en yeni filmlerden biri. Geçen hafta Universal, “Hızlı ve Öfkeli”nin son filmi F9'un vizyonunu bir yıl ileriye atarken,  Paramount'un “A Quiet Place 2”, Disney'in “Mulan” ve MGM’nin James Bond filmi “No Time To Die” süresiz olarak rafa kaldırıldı. Universal'in “Trolls World Tour”u dijital olarak yayınlama hamlesi, yerel gişenin geçen hafta sonu 20 yılın en düşük seviyesine düşmesinden sonra geldi. 

    Virüs salgınının artması ve ortadan kalkma süresinin uzaması halinde birçok şirketin bu yöntemi uygulayabileceği söyleniyor. İnsanların da hayat normale dönene kadar evlerinde zaman geçirecekleri düşünülürse, bir süreliğine sinema salonları da ev sinemasına transfer olacak gibi gözüküyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top