Hesabım
    Universal, Kara Film Klasiği ‘Night of the Hunter’ın Yeniden Çevrimine Hazırlanıyor

    Charles Laughton'ın efsane filmi yeniden beyaz perdeye geliyor..

    Universal Pictures, Davis Grubb'un romanına dayanan 1955 tarihli kara film klasiği “The Night of the Hunter”ın yeniden çevrimi için çalışmalara başladığını duyurdu. Matt Orton (“Operation Finale”) senaryoyu yeniden yazıyor. Yeni proje hakkında çok az şey bilinmesine rağmen, orijinal gerilimin direkt bir tekrarı değil, modern bir versiyonu olması bekleniyor.

    “The Night of the Hunter”, dul bir kadınla evlenen ve kadının ölen kocasının bir banka soygunu sonrasında yetkililerden 10.000 dolar sakladığını bilen dini bir fanatik olan dolandırıcı bir katilin hikayesini anlatıyor. Dul kadının küçük çocukları, gerçek parayı nerede sakladığını söylemekte isteksizdir, çünkü adam parayı nerede bulacağını bulmak için sinsi yollara başvurmaktadır. Charles Laughton'ın yönettiği, Robert Mitchum'un oynadığı 1955 versiyonu film, Mitchum’un küçük çocuklar üzerindeki karakter avını içeren karanlık temalar göz önüne alındığında, o zaman tartışmalara yol açmış, değeri sonradan anlaşılmıştı. Şimdilerde hem tür, hem genel anlamda filmi en iyiler listelerinde bolca görmek mümkün.

    Peter Gethers, filmi Universal tabanlı Pascal Pictures aracılığıyla, Amy Pascal'la birlikte üretecek. Universal’ın kıdemli üretim başkan yardımcısı Jay Polidoro projeyi denetleyecek. Koronavirüs pandemisi nedeniyle üretimler süresiz olarak kapatılmış olsa da, stüdyolar özellikle gelişmekte olan projelerin yazarları ve yönetmenleri üzerinde duruyor ve geliştirme planlarına projeleri eklemek için çalışıyor.

    Matt Orton daha önce 2018'de Oscar Isaac ve Sir Ben Kingsley'nin oynadığı tarihi bir drama olan “Operation Finale”yi yazmıştı. O zamandan beri Orton, “Battle of Britain"i yazdı ve şu anda Disney Plus için bir aile filmi olan “Knights” üzerinde çalışıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top