Hesabım
    Netflix, ‘Jurassic Park’ın İlk Üç Filminin Gösterim Haklarını Satın Aldı

    Jurassic Park'ın orijinal üçlemesi yakında Netflix'te gösterilecek.

    Streaming platformlarının gösterim hakları savaşları ve ticareti devam ediyor. Netflix, Universal’ın “Jurassic Park” filmlerinin orijinal üçlemesini dünyanın çoğu bölgesinde, ağustos ayında yayınlayacak. Orijinal yapım olan 1993 yılındaki “Jurassic Park”, 1997’de çekilen devam filmi “The Lost World: Jurassic Park” ve 2001’de üçlemeyi tamamlayan “Jurassic Park III” bu anlaşmaya dahil olan filmler.

    Şimdilik, seride yer alan en son iki film, 2015 yapımı “Jurassic World” ve ülkemizde Netflix'te yer alan 2018 yapımı “Jurassic World: Fallen Kingdom”ın bazı bölgelerde yayıncısı bulunsa da ABD'de bir streaming platformu mevcut değil. Netflix, Michael Crichton bilim kurgu romanlarına dayanan dinozor filmlerinin üçlüsünü 1 Ağustos'tan itibaren yayına sokacak. 

    Bu arada WarnerMedia da pazartesi günü HBO Max'ten gelen ve giden bir bazı yapımların olduğunu açıkladı. Linuep'teki değişiklikler arasında, Warner Bros'un "Harry Potter" filmlerinin sekizinin tamamının gösterim haklarının 23 Ağustos'tan itibaren sona ermesi var. Bu seri için yeni bir savaş başlamak üzere. Bu savaşın en güçlülerinden Netflix, geçen hafta yaptığı açıklamada, yılın ikinci çeyreğinde 10.1 milyon net yeni akış abonesi kazandığını açıkladı

    “Jurassic Park” serisindeki ilk iki film usta yönetmen Steven Spielberg tarafından yönetildi. Orijinal filmde Sam Neill, Laura Dern ve Jeff Goldblum rol aldı, devamında Goldblum, Julianne Moore ve Pete Postlethwaite'le birlikte oynayarak olünü yeniden canlandırdı. Joe Johnston'ın yönettiği “Jurassic Park III”te ise William H. Macy ve Téa Leoni yer alırken, Sam Neill'in geri dönüşünü içeriyordu. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top