Hesabım
    Terry Gilliam, Salgın Öncesinde Kayıp Bir Stanley Kubrick Filmine Devam Ediyormuş

    Terry Gilliam, Lunatic At Large üzerinde çalışıyormuş.

    Sinema dünyasının en iyi yönetmenlerinden biri olan Terry Gilliam'ın kayıp bir Stanley Kubrick filmine devam ettiği ortaya çıktı. Söylenenlere göre Gilliam, coronavirüs karantinasının başlamasından önce Lunatic At Large filmi üzerine çalışıyordu. Ancak salgın, projenin durdurulmasına neden oldu.

    Lunatic At Large, 2001: A Space Odyssey, Clockwork Orange, Barry LyndonEyes Wide Shut gibi sinema dünyası içi önemli filmleri hayata geçiren usta yönetmen Stanley Kubrick'in çekimlerini yaptığı bir proje olarak biliniyordu. Brazil, Monty Python and The Holy GrailTime Bandits gibi yapımların yönetmeni Terry Gilliam ise bu film projesini sürdürdüğünü şu sözlerle açıkladı: "Orijinalinde Stanley Kubrick'in fikri olan bir filmi yapıyordum. Senaryo ve oyuncu kadrom vardı, ama karantina her şeyi mahvetti."

    Lunatic At Large, Agatha Christie hikayelerine benzeyen bir yapım olarak biliniyor. Senaryoya göre bir grup insan akıl hastanesinden kaçmaya çalışacaktır. Filmin senaryosu Jim Thompson'ın 1950'li yıllarda okuyucu karşısına çıkan kitabına dayanıyor. Stanley Kubrick, bu filmi 1960 yılında çektiği Spartacus'ün ardından hayata geçirecekti. Ancak bu film 1999 yılında yönetmenin vefatının ardından ortaya çıktı. Ayrıca Kubrick'in üvey oğlu Philip Hobbs'un da bu projeyi devralmak için uğraştığı biliniyor. 2011 yılında ise Stephen R. Clarke'ın senaristliği, Chris Palmer'ın yönetmenliğinde, Scarlett Johansson ve Sam Rockwell'in yıldızı olacağı bir film hayata geçirilmeye çalışıldı.

    Terry Gilliam son olarak The Man Who Killed Don Quixote filmini izleyici karşısına çıkarmıştı. Macera filmi ülkemizde birçok festivalde gösterime girmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top