Hesabım
    'Jurassic World: Dominion’ın Vizyon Tarihi 2022'ye Ertelendi

    Merakla beklenen filmlerden birinin daha vizyon tarihi ertelendi.

    Dinozorların beyaz perdeye dönüşü için 2022'ye kadar beklememiz gerekecek. “Jurassic World: Dominion”, son kararla 10 Haziran 2022'de, başlangıçta planlanandan bir yıl sonra piyasaya sürülecek. Bilim kurgu macera serisinin arkasındaki stüdyo olan Universal Pictures, filmi başlangıçta 2021 yazı için planlamış ve 11 Haziran 2021 tarihini almıştı.

    Salgın nedeniyle mart ayında çekimleri durduran Jurassic World: Dominion, prodüksiyona devam eden ilk büyük filmlerden biriydi. Stüdyo, seti Koronavirüsten uzak tutmak için sık testler, sıcaklık kontrolleri ve oyuncuların izole edilmesi gibi yoğun önlemler aldı. Uzmanlara göre bu protokollerin maliyetinin 5 milyon dolar aralığında uygulanması bekleniyor. Kaynaklar, "Jurassic World: Dominion" filminin çekimlerinin henüz tamamlanmadığını, bitirmek için yaklaşık üç haftalık bir zamana ihtiyaçları olduğunu söylüyor.

    27 yıllık serinin altıncı filmi “Jurassic World: Dominion” yine Chris Pratt ve Bryce Dallas Howard'ı başrole koyuyor. Laura Dern, Sam Neill ve Jeff Goldblum'dan oluşan yıldızlarla dolu bir grup da onlara katılıyor. Daha önce, 2015’te "Jurassic World"ü yönetmiş olan Colin Trevorrow, "Dominion"la yönetmenliğe geri dönüyor. Ayrıca 2018'deki devam filmi “Fallen Kingdom”ın senaryosunu da Trevorrow yazmıştı.

    "Jurassic" serisi, Universal için seri filmlerin baş mücevheri. Toplu olarak, beş film küresel gişede 5 milyar dolardan fazla gelir elde etti. Onlarca yıl sonra seriyi yeniden canlandıran "Jurassic World", dünya çapında 1.6 milyar dolar hasılatla büyük bir ticari başarı yakaladı. Devam filmi "Jurassic World: Fallen Kingdom" da milyar dolarlık kulübe 1,3 milyar doları aşan bilet satışlarıyla katıldı. Universal, salgının ardından yayın takviminde değişiklikler yapıyor ve kısa süre önce "Hızlı ve Öfkeli" devam filmi "F9"u 2 Nisan 2021'den 28 Mayıs 2021'e erteledi. Son birkaç gün içinde çok sayıda filmin vizyon tarihi değişti. "No Time No Die", "The Batman" ve "Matrix 4" bunların en önemlileri oldu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top