Hesabım
    Karşınızda Yeni Cleopatra: "Gal Gadot"

    Paramount, yeni Cleopatra filmi için Gadot'la anlaştığını duyurdu

    Paramount Pictures, Gal Gadot'un tarihin gerçek bir harika kadını olan Cleopatra'nın tacını takacağı bir destan için mücadeleyi kazandı ve filmin haklarını elde etti. Wonder Woman'ın yönetmeni Patty Jenkins, Laeta Kalogridis'in senaryosunu yazdığı biyografik dramayı da yönetecek. Kalogridis, aynı zamanda yürütücü yapımcı olacak. Film, onun fikriydi ve Pilot Wave tarafından düzenlenen, Gadot, Jenkins, Roven ve Varsano'nun katıldığı Zoom toplantılarının ardından anlaşma tamamlandı. 

    Paramount'un projeyi elde etmesindeki en önemli etkenlerden birinin ellerinde hızlandırılmış bir zaman çizelgesi olduğu söyleniyor. Çünkü stüdyo, büyük bütçeli bir sinema gösterimi için filmini olabildiğince çabuk yapmak için güzel bir takvim hazırladı. Alexander, Shutter Island ve son olarak Alita: Battle Angel'ı da içeren bir filmografiye sahip olan Kalogridis hemen senaryoyu yazmaya başlayacak, Gadot, Jenkins, Roven ve Varsano'nun bir anlatı oluşturmaya yardımcı olmasıyla birlikte, işler daha da hızlanmış gözüküyor. İki Wonder Woman filminde başarıyla çalışan Gadot ve Jenkins için bir sonraki film yine yüksek profilli Cleopatra olacak.

    Mısır kraliçesinin hikayesi, kadınlar tarafından idol olarak görülen ve bir kadının gittikçe güçlenmesi anlamına gelen destansı bir anlatıya sahip. 1963 yılında, Joseph Mankiewicz'in yönettiği Cleopatra'nın başrolünde Elizabeth Taylor yer alıyordu. Film, tarihin en pahalı filmlerinden biri oldu ve aday gösterildiği dokuz Oscar'dan dördünü kazanmasına ve gişede büyük bir hit olmasına rağmen, 20th Century Fox'u neredeyse iflas ettiriyordu. Sony Pictures ve yapımcılar Amy Pascal'la Scott Rudin, yıllarca Stacy Schiff romanı Cleopatra'nın bir uyarlamasını geliştirdiler. Angelina Jolie projeye bir dönem eklendi, Lady Gaga daha sonra A Star Is Born'daki Oscar adayı performansından dolayı katılamayacağını belirtti. Potansiyel yönetmenlerin listesinde ise James Cameron, Denis Villenueve ve David Fincher yer alıyordu. Film, en son David Scarpa'nın çalışması olmak üzere birçok yeniden yazımdan geçti. Son zamanlarda Eric Roth'un da üzerinde çalıştığı bildirildi ama nihayete eren ilk proje Paramount'un projesi olacak.

    Gadot ve Jenkins son olarak, Warner Bros'un devam filmi Wonder Woman 1984'ü tamamladılar. Filmin vizyon tarihi Koronavirüs nedeniyle birkaç kez ertelendi. Gadot şu anda Rawson Marshall Thurber'ın yönettiği Netflix soygun filmi Red Notice'i çekiyor. Jenkins ise son olarak I'm the Night adlı dizinin iki bölümünü yönetti. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top