Hesabım
    Yakın Plan: Martin Scorsese

    Son filmi "Dolunay Katilleri"ni heyecanla beklediğimiz Martin Scorsese'nin kariyerini masaya yatırıyoruz!

    Benzersiz hikaye anlatma becerisi ve usta yönetmenliğiyle tanınan bir sinema ikonu olan Martin Scorsese, 1959 yılında başladığı yönetmenlik kariyerinde, "Taxi Driver"dan "Goodfellas"a, "The Departed"dan "The Wolf of Wall Street"e, onlarca filme imza atarak adını sinema tarihine yazdırdı.

    İtalyan-Amerikan köklerini hemen her filmine yansıtan Scorsese, çocuk yaşlarda başlayan sinema tutkusunu çok sayıda film izleyerek beslemiş ve New York Üniversitesi'nde sinema eğitimi almıştır. Yönetmenin doğup büyüdüğü şehir olan New York da Scorsese filmlerinde yalnızca bir arka plan olarak değil, adeta bir karakter olarak karşımıza çıkar. 

    1960'ların okullu sinemacılarından olan Scorsese’nin filmlerinde, klasik Hollywood'dan da Avrupa sinemasından da esintiler bulmak mümkün. Filmleriyle, Amerikan sinemasını adeta yeniden tanımlayan Martin Scorsese, 1960'ların ortalarında başlayan ve 1980'lerin başlarına kadar süren Hollywood Rönesansı'nın (Amerikan Yeni Dalgası/Yeni Hollywood) da en önemli temsilcilerinden biridir. 

    Filmlerinde suç, ahlak ve insanlık durumu temalarını benzersiz bir derinlik ve nüansla araştıran usta yönetmenin 20 Ekim'de vizyona girecek olan son filmi "Dolunay Katilleri" de onun sanatsal dehasının bir başka kanıtı olmayı vadediyor.

    20. yüzyılın başlarında geçen gerçek bir hikayeye dayanan film, Amerikan tarihinin tüyler ürpertici bir bölümünü ele alarak tüyler ürpertici bir cinayet, komplo ve ihanet öyküsünü açığa çıkarıyor. 1920’lerde, Oklahoma'daki bir Kızılderili birliği olan Osage’in üyeleri, Amerikan hükümetinden parayla satın aldıkları topraklarının altında zengin petrol rezervleri olduğunu keşfeder. Artık varlık içinde olan üyeler, şoförlü araçlara binmeye, konaklar inşa etmeye, çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeye başlar.

    Ancak bu zenginlik, birçok cinayeti de beraberinde getirir. Gün geçtikçe artan cinayetleri araştırmaya kalkanların sonu da ölüm olur. Ölenlerin sayısı yirmi dördü aştığında ise davaya FBI atanır. Henüz kurulma aşamasında olan FBI’a bağlı olan bir dedektif gizemli cinayetlerin sırrını çözmek şehre gelir. Dedektif, ele aldığı dava için büroda bulunan Amerikalı Kızılderili dahil olmak üzere gizli bir ekip kurar. Bölgeye sızmayı başaran ekip, soruşturmaya devam ettikçe yaşanan vahşetin arkasında korkunç bir sır olduğunu keşfeder.

    David Grann'in aynı adlı çok satan arşiv kitabından uyarlanan filmin başrollerinde Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons yer alıyor.

    Martin Scorsese'nin mükemmel hikaye anlatımıyla ve yıldızlarla dolu bir kadroyla sunacağı "Dolunay Katilleri"ni merakla beklerken, gelin usta yönetmenin kariyerinin öne çıkan filmlerine birlikte göz atalım!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top