Hesabım
    Martin Scorsese, Yeni Filminde "The Irishman" Kıvılcımını Tekrar Yakalamak İstiyor

    Scorsese, pandemi sürecinin kendisi üzerindeki etkilerinden bahsetti

    Martin Scorsese'nin geçtiğimiz mart ayında Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro'yla birlikte "Killers of the Flower Moon" filminin prodüksiyonuna başlaması gerekiyordu ama pandemi filmin başlangıç ​​tarihini tam bir yıl ileriye itti. Scorsese, Empire Dergisi'ne, 2021 Mart'ında kameraların çelışmaya başlamasıyla birlikte, önceki filmi olan "The Irishman"ı böylesine ödüllendirici bir deneyim haline getiren aynı kıvılcımı yeniden yakalamaya çalışacağını söyledi.

    Scorsese'ye göre pandemi bu konuda kısmen suçlu. Scorsese, yayınlanmasından bir yıl sonra "The Irishman" üzerine düşünürken Empire'a "İnsanların bunu takdir etmesini seviyorum" dedi ve ekledi; “Bundan çok etkilendim. Bu Covid, bu salgın, yaratıcı bir süreci durdurdu. Kendime teslim oldum. Özellikle ilk birkaç ay evimize kilitlendiğimizde pek çok dikkat dağınıklığını ortadan kaldırdı. Yeni filmim için "The Irishman" için yaptığım gibi tekil bir yaratıcı dürtüye geri dönmenin bir yolunu bulmalıyım. Tüm ödül törenleri ve tüm bu şeylerle birlikte, kesin ve tek başıma bir odada kalmaya geri dönüp bir projeyi sağlam bir şekilde yapıp yapamayacağımı merak ediyorum. "The Irishman"le yapmak istediğimi başardık."

    Scorsese; "Harika olsun ya da olmasın, bilmiyorum. İzleyebileceğimi biliyorum. Demek istediğim, geri dönüp o kıvılcımı bulmalıyım. Yapabilir miyim bilmiyorum. Ancak salgın, onu gidip bulmayı neredeyse zorunlu hale getirdi. Geri kalan her şey gittiği için artık normal yaşam yok. Öyleyse ne var? Sevdiğiniz insanlar var, aileniz ve umuyorsunuz, yaratıcı bir kıvılcım gerekiyor ve bunu yeni bir film için canlandırmam gerekiyor ama "The Irishman"e dönüp duruyorum. Onun üzerine düşünürken buluyorum kendimi ve filmi şu şekilde kullanıyorum: Ders olarak bu deneyimi kullandım." dedi.

    The Irishman, bu yılın başlarında Akademi Ödülleri'nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen kategorisi de dahil olmak üzere 10 Oscar adaylığı aldı. Scorsese’nin bir sonraki çalısması "Killers of the Flower Moon", Apple'ın desteğine ve 200 milyon dolarlık bir bütçeye sahip. Çekimlerin Mart 2021 yılında başlaması ve gösterimin 2022'nin son aylarında gerçekleşmesi planlanıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top