Hesabım
    Jon M. Chu, Universal İçin "Wicked" Müzikalini Yönetecek

    Crazy Rich Asians'in yönetmeni Chu, bu kez bir müzikalle geliyor..

    Crazy Rich Asians” ve “In the Heights”ın yönetmeni Jon M. Chu, "Oz" topraklarını ele geçiriyor. Yönetmen, Universal’ın popüler müzikal uyarlaması “Wicked”da Stephen Daldry'den görevi devraldı. Daldry, on yıldan fazla süredir çalışmakta olan projeden, zamanlama çakışmaları nedeniyle geçen ekim ayında ayrılmıştı. Filmde kimin oynayacağı veya ne zaman yayınlanacağı hala belirsiz.

    "Wicked", Koronavirüs pandemisinin ortasında Universal’ın film programından çıkarıldı. Chu, heyecanını sosyal medyada paylaşarak, “Hayatımın çoğunda kendimi yersiz, tuhaf ve farklı hissettim. Kameramın arkasına saklandım çünkü insanlar filme alınmayı severdi ve ortadan kaybolabilirdim ama Stephen Schwartz ve Winnie Holzman’ın 15 yıl önce San Francisco’da atölye çalışması sırasında "Wicked"ı gördüğümde her şey başkaydı. Bu zamansız hikayeyi, insanların deneyimlemesi için dünyanın her yerindeki büyük ekranlara getirmek için davet edildiğimi düşünmek harika. Büyücünün kendisi tarafından Oz'a davet edilmişim gibi" dedi. 

    "The Wizard of Oz"un bir ön filmi olan "Wicked", Dorothy'nin Oz'a düşmesinden önce olan her şeyin hikayesini anlatıyor. Idina Menzel ve Kristin Chenoweth, Broadway'deki orijinal çalışmasında, en iyi dost-ölümlü düşmanlar olan Elphaba ve Glinda'yı canlandırdı. Uzun süreli tiyatro kapanışlarından önce "Wicked", Great White Way'in en uzun soluklu gösterilerinden biriydi. Broadway şovunun müziklerini ve sözlerini yazan Stephen Schwartz, senaryoyu Winnie Holzman'la birlikte uyarlıyor.

    Müzikalin yapımcısı Marc Platt, filmin yapımcılığını da üstleniyor. "Defying Gravity" ve "Popular" gibi klasiklerin yanı sıra, film versiyonunun en az iki yeni şarkı içermesi bekleniyor. Chu, kısa süre önce Lin-Manuel Miranda müzikalinin uzun metrajlı film uyarlaması “In the Heights”ı yöneterek bu konudaki yaklaşımını gösterdi. Filmin, haziran ayında Warner Bros. tarafından sinemalarda ve HBO Max'te gösterime girmesi planlanıyor.  

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top