Hesabım
    Tony Leung ve Andy Lau'dan Yeni Aksiyon Filmi Geliyor

    Infernal Affairs'ın yıldızlarından yeni bir aksiyon..

    Tony Leung Chiu-Wai ve Andy Lau, cuma günü çıkan yerel haberlere göre "Goldfinger" adlı yeni bir büyük aksiyon filminde bir araya gelecekler. Hong Kong doğumlu iki oyuncu, 18 yıl önce "Infernal Affairs" üçlemesinin sona ermesinden bu yana birlikte çalışmadılar. Buluşma, dizinin senaristi Felix Chong tarafından yazılacak ve yönetilecek. Emperor Motion Pictures ve Çinli ortaklar tarafından desteklenen filmin bütçesi yaklaşık 30,8 milyon $ olacak.

    Chong, yazıp yönettiği gerilim “Project Gutenberg”le 2018'de Çin'de başarıya ulaştı. Başrollerini Chow Yun-Fat, Aaron Kwok ve Zhang Jingchu'nun paylaştığı film, 2019 Hong Kong Film festivali'nde en iyi film, en iyi senaryo, en iyi yönetmen ve diğer dört ödülün yanı sıra Çin'de 183 milyon dolar ve Hong Kong'da 4,3 milyon dolar hasılat elde etti. 

    "Goldfinger" kadrosunun diğer üyeleri arasında eski Hong Kong'lu meslektaşları Simon Yam ve Philip Keung'un yanı sıra Alex Fong Chung-Sun, Charlene Choi, Chin Ka-lok ve Carlos Chan yer alacak. 1980'lerde geçen film, İngiliz sömürge yönetiminin arka planının ortasında Hong Kong’un önemli iş insanları arasındaki acımasız entrikaları tasvir ediyor. Jiali Group adlı kurgusal bir Hong Kong şirketinin başkanı Cheng Yiyan'ın, cinayetler işlenirken, Bağımsız Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu tarafından 15 yıl süren soruşturmalarından sonra yükselişinin ve çöküşünün hikayesini anlatıyor.

    2002 yapımı ilk “Infernal Affairs” filmi ve 2003 yılında çekilen devamı Hong Kong'da sırasıyla 7 milyon dolar ve 3.2 milyon dolar hasılat yaptı ancak Çin'de çok fazla gösterilmedi. "Infernal Affairs 3", 2003 yılında Hong Kong'da 3,9 milyon dolar ve Çin'de sadece 5,6 milyon dolar hasılat elde etti. Leung'un anakara Çin'de gösterime giren son filmi, 2018'de 22,4 milyon dolar hasılat yapan gerilim filmi “Europe Raiders” oldu. Filmleri toplamda 664 milyon dolar kazandı. Lau, şu anda endüstri veri takipçisi Maoyan'ın gerçek zamanlı popülerlik listesinde ülkedeki en popüler dördüncü aktör olarak listeleniyor ve kariyeri boyunca 1,4 milyar dolar hasılat elde eden filmlerde oynadı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top