Hesabım
    Martin Scorsese Filmi "Killers of the Flower Moon"dan İlk Görsel!

    İddalı filmden ilk görsel paylaşıldı..

    Apple yapımı Martin Scorsese filmi Killers of the Flower Moon'dan Lily Gladstone ve Leonardo DiCaprio'lu ilk görsel yayınlandı. Film, 1920'lerde, Oklahoma rezervlerinde petrol bulunmasının ardından Osage bölgesi yerlilerini öldüren şaşırtıcı bir kaza zehirlenmesi ve olası cinayetler hakkındaki çok satan kurgusal olmayan kitaba dayanıyor.

    En çok, Kelly Reichardt'ın 2016 yapımı filmi Certain Women ve Showtime dizisi Billions'taki Rancher rolüyle tanınan Gladstone, böyle bir servetin varisi olan Osage kadını Mollie Kyle rolünü canlandırıyor. Scorsese ile altıncı kez yeniden çalışan DiCaprio ise, güçlü bir çiftlik sahibi olan William Hale'in (Robert De Niro) yeğeni Ernest Burkhart'ı canlandırıyor. Oklahoma'nın o zamanlar sadece on yıldan biraz fazla bir süredir bir eyalet olan köşesini kontrol etmek için kaba kuvvet kullanıyor.

    Osage kabilesi, onlarca yıllık acı ve zulümden sonra oraya yerleşti. 1800'lerin ortalarında Missouri ve Arkansas'ta gözyaşlarının İzinde on binlerce yerli insanla birlikte anavatanlarından zorla alınıp, 1865'te ABD hükümeti ile bir anlaşma imzalamadan önce neredeyse imha edildiler. Bölge, başka hiç kimsenin istemeyeceği kadar misafirperver olarak tanımlandı. Bu, sonunda yalnız kalabilecekleri anlamına geliyordu. Daha sonra 1894'te toprağın altında ham petrol keşfedildi. Osage, ülkeyi kasıp kavuran yakıta aç sanayileşme sayesinde, gıda ve ilaç kıtlığından yılda on milyonlarca dolarlık gerçek bir servet patlamasına gitti.

    Hale gibi güç simsarları petrol haklarının kontrolünü ele geçirmeye çalışırken Osage halkını terörize eden bir dizi hedefli cinayet için zemin hazırladı. Yazar David Grann'in 2017 kitabında anlattığı gibi, bu Great Plains gangsterlerinin bu zenginliklere girmeleri mümkün değildi. Sadece kabile üyeleriyle evlenerek haklar yasal olarak yabancılar tarafından talep edilebilirdi. Bu, hesaplanmasında ve önceden tasarlanmasında insanlık dışı görünecek kadar ürpertici bir komplo. Filmin henüz bir prömiyer tarihi yok ama ilk görsel heyecanlanmak için yeterli. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top