Hesabım
    Kevin Feige, "Doctor Strange" Ekibini Beyazlaştırdıkları İçin Pişman!

    The Ancient One için Tilda Swinton'ın seçilmesi, eleştiri konusu olmuştu.

    Scott Derrickson'ın yönetmen koltuğunda bulunduğu Doctor Strange filmiyle ilgili Kevin Feige'den yeni bir açıklama geldi. Feige, çizgi romanlarda Asyalı bir karakter olan The Ancient One'ın beyaz bir oyuncu ile değiştirilmesinin hata olduğunu belirtti. Böylece filmleri beyazlaştırma (whitewashing) konusunda yapılan eleştirilere cevap vermiş oldu.

    Kevin Feige, The Ancient One'da Asyalı bir oyuncu yerine Tilda Swinton'ın seçilmesi konusunda şu sözleri sarf etti: "Çok zekice davrandığımızı ve çizgilerimizi belirlediğimizi sandık. Çok yaşlı, bilge Asyalı adam klişesini yapmayacaktık. Ama bu uyanma zamanıydı: 'Bir dakika, bunu çözmenin başka bir yolu olamaz mı? İki durum için de klişeye düşmeme ve hala Asyalı bir oyuncuyu getirmenin bir yolu var mıydı?' Soruların cevabı, tabii ki evet."

    Marvel'ın her ne kadar ırklar ve cinsiyetler üzerinde politik doğrucu bir duruşu varmış gibi görünse de, eleştiriler tüm hızıyla devam ediyor. Black Panther konusunda da bu durum gündeme getirilmişti. Tüm ekibin siyahilerden seçilmesi, ama beyazların yer aldığı filmlerde siyahilerin geri planda bırakılması olay yaratmıştı.

    The Ancient One, Doctor Strange filminde ölmüştü. Bu nedenle Tilda Swinton'ı bir daha görmeyeceğiz. Doctor Strange In The Multiverse of Madness ise Sam Raimi tarafından yönetiliyor. Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Benedict Wong, Elizabeth Olsen gibi yıldızlar filmde yer alacak. Doctor Strange 2, WandaVision, Loki ve Spider-Man: No Way Home'da yaşananların sonrasında geçecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top