Hesabım
    ‘The French Dispatch’, Dünya Prömiyerini Cannes'da Yapacak!

    Wes Anderson, yeni filmini Cannes'da açıyor..

    Variety'nin haberine göre, Wes Anderson’ın yeni filmi "The French Dispatch", yaklaşan Cannes Film Festivali'ndeki yarışmada yer alacak ve nihayet dünya prömiyerini yapacak. Searchlight filminin henüz bir vizyon tarihi yok ama Disney'in Cannes sonrası bir tarih belirlemesi bekleniyor. Cannes Film Festivali'nin 2021 yılı gösterimleri 6 Temmuz'da Leos Carax'ın "Annette"le açılacak ve Spike Lee, jüri başkanlığı yapacak.

    "The French Dispatch" zaten geçen yılki resmi seçkinin bir parçasıydı ve yaz aylarında sinemalarda gösterime girecekti ama pandemi nedeniyle gösterimi birkaç kez ertelendi. Anderson’ın 10. filmi “The French Dispatch”, diğer yıldızların yanı sıra Benicio del Toro, Tilda Swinton, Saoirse Ronan, Adrien BrodyBill Murray ve Timothée Chalamet'li bir kadroya sahip. Filmi sunmak için Cannes'da kaç oyuncunun sahada olacağı hakkında henüz belirsizlik sürüyor. Ancak, Anderson'ın, Apichatpong Weerasethakul'un “Memoria” filmiyle başka bir yarışma seçkisinde de yer alan Tilda Swinton başta olmak üzere birçok oyuncuyla birlikte orada olması bekleniyor.

    Fransa'nın Augouleme kentinde çekilen film, bir hikaye koleksiyonunu hayata geçiren 20. yüzyıldan kalma kurgusal bir Fransız şehrinde, The French Dispatch adlı bir Amerikan gazetesinin ileri karakolunda geçiyor. Anderson, bir Cannes müdavimi değil ama daha büyük gişe başarılarından biri olmadan önce 2012 yılında "Moonrise Kingdom"ın prömiyerini yapmak için festivali kullandı.

    Yaklaşan festival için ABD filmleri arasında Sean Penn'in kızı Dylan Penn, oğlu Hopper Penn, Josh Brolin ve Miles Teller'le birlikte rol aldığı “Flag Day” ve Matt Damon'ın başrolde yer aldığı Tom McCarthy’nin Marsilya yapımı gerilim filmi “Stillwater” ve Todd Haynes’in "The Velvet Underground" adlı belgeseli yer alıyor. Cannes’ın şefi Thierry Fremaux, "Bu yıl güzel Amerikan filmleri gördük ve seçki bunu yansıtacak.” dedi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top