Hesabım
    'Dune', Dünya Prömiyerini Venedik Film Festivali'nde Yapacak

    Bir süredir konuşulan haber, sonunda resmiyet kazandı

    Denis Villeneuve'nin merakla beklenen “Dune” yeniden uyarlaması, eylül ayında Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak. Festival, Timothée Chalamet ve Zendaya'nın başrollerini paylaştığı büyük bütçeli bilimkurgu destanının 3 Eylül'de Venedik'te yarışma dışı dünya prömiyerini yapacağını duyurdu. Film, Frank Herbert'in, Dune olarak da bilinen çorak çöl gezegeni Arrakis'i denetlemekle görevlendirilen soylu Atreides Hanesi'nin evladı genç Paul Atreides (Chalamet) hakkındaki ufuk açıcı çok satan kitabından uyarlandı.

    Villeneuve son olarak 2016'da yenilikçi bilim-kurgu filmi "Arrival"la yine Venedik'teydi. Warner Bros. ve Legendary Pictures'ın yıldızlarla dolu filminde ayrıca; Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Sharon Duncan Brewster, Stephen McKinley Henderson, Chang Chen, David Dastmalchian, Charlotte RamplingJason Momoa ve Javier Bardem yer alıyor.

    Venedik, alışılageldiği gibi, "Dune" galasına hangi yeteneklerin katılacağını belirtmemiş olsa da, Warner Bros.'un bazı yıldızlarla birlikte uçacağı kesin. “Dune”un 1 Ekim'de Warner Bros. üzerinden sinemalarda ve HBO Max'te aynı anda yayınlanması planlanıyor. Mary Parent, Denis Villeneuve, Cale Boyter ve Joe Caracciolo, Jr. filmin yapımcılığını üstlendi. Yönetici yapımcılar Tanya Lapointe, Joshua Grode, Herbert W. Gains, Jon Spaihts, Thomas Tull, Brian Herbert, Byron Merritt ve Kim Herbert oldu.

    Venedik'in yaklaşan 1-11 Eylül organizasyonundaki diğer yüksek profilli filmler arasında Jane Campion'un Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst ve Jesse Plemons'ın oynadığı “The Power of the Dog” ve Paolo Sorrentino'nun yarı otobiyografik draması “The Hand of God” yer alıyor. Her iki film de Netflix'ten geliyor. Daha önce duyurulduğu gibi, Bong Joon-ho Venedik jürisine başkanlık ederken, İtalya'nın Oscar ödüllü yönetmenlerinden Roberto Benigni (“Life Is Beautiful”) ömür boyu başarı ödülü ile onurlandırılacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top