Hesabım
    Iñárritu, "Limbo" Filminde Meksika-Amerika Savaşını İşleyebilir

    İki Oscar kazanan Inarritu'nun yeni filmi merak konusu

    İki Oscar ödülü sahibi, Meksikalı yönetmen Alejandro González Iñárritu'nun filmlerinin senaryosu her zaman merak konusu olmuştur. Daha çekim süreci başlamadan yaratıcı bir yönü olduğu konusunda neredeyse eminizdir. Yeni filmi Limbo için de durum böyle ve olay örgüsü ayrıntılarıyla ilgili, uzun bir kuraklığın ardından bazı dedikodular duymaya başladık. 

    Meksikalı yayın kuruluşu El Universal (The Film Stage aracılığıyla), film yapımcısının, Leonardo DiCaprio'nun sonunda Oscarı almasına yardımcı olan, 2015 Oscar ödüllü hayatta kalma filmi "The Revenant"ın devamıyla ilgili fotoğraflar ve olası ayrıntılar yayınladı. “Limbo” başlıklı filmin, modern Hollywood projelerinde nadiren keşfedilen tarihi olaylar olan Meksika-Amerika Savaşı'ndan öğeler ve uzun metrajlı savaş sahneleri içerebileceği söyleniyor. Set fotoğrafları, Meksika-Amerika Savaşı sırasında önemli bir an olan 1847 Chapultepec Savaşı'nın yapıldığı yer olan Chapultepec Kalesi'nin bir kopyasını ortaya koyuyor.

    Bununla birlikte, Film Stage, diğer set fotoğraflarının daha modern bir ortama doğru biraz zaman atlaması olabileceğini teorize ettiğini söylüyor. Yani, filmde iki farklı zaman dilimi görme ihtimalimiz var. Aktörler, Daniel Giménez Cacho ("Zama"), Leonardo Alonso (“Sin Nombre“) ve Andrés Almeida (“Y tu mamá también“) yeni filmde rol alacak. Iñárritu daha önce, "Amores Perros", “21 Grams”, “Babel”, “Biutiful”, “Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) ve daha önce bahsedilen “The Revenant” filmlerini çekti ve iki Oscar kazanmayı başardı.

    Film yapımcısı nefes kesici görselleriyle tanınıyor ve etkileyici filmleri arasında David Fincher'ın “Se7en”ı ve Safdie Brothers'ın “Uncut Gems”i de bulunan Fransız-İranlı görüntü yönetmeni Darius Khondji ile birlikte Limbo'da çalışacağı doğrulandı. Khondji, Boon Joo-ho'nun “Okja”, James Gray'in “The Lost City of Z” ve son olarak Stephen King romanını temel alan Apple TV+ dizisi "Lisey's Story" üzerinde çalıştı. “Limbo”ya ne zaman resmi bir bakış atacağımız belli değil, ancak, Amerika Birleşik Devletleri'nde yerel olarak sınırlı veya geniş bir sürüme çıkmadan önce festival turları yapması için güçlü bir olasılık var.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top