Hesabım
    Cannes Film Festivali, "Annette" Filmiyle Açıldı!

    74. Cannes Film Festivali Annette'le başladı!

    74. Cannes Film Festivali, salı gecesi ses getiren bir başlangıç ​​yaptı. Bu yılın açılış gecesi filmi “Annette”in son jeneriği akarken, kalabalık - çoğu zaman yaptıkları gibi - filmi ve ekibi ayakta alkışladı. Yönetmen Leos Carax, koltuğunda derin bir rahatlamayla bir sigara içti. Daha sonra bir tanesini, kalabalık beş dakika boyunca tezahürat yaparken kameralara takılan yıldız oyuncu Adam Driver'a uzattı. 

    Bu beş dakika Cannes için bir rekor değildi ama aynı zamanda kalabalığın sadece filmi kutlamadığını da hissettirdi. Dünyanın en gösterişli film festivali, 2020'de Covid-19 nedeniyle bir yıl ara verdikten sonra geri döndü. Gerçekten de, iki yıl önce Fransız Rivierası'nda kalabalığı karşılayan Cannes değildi. Cannes'daki ziyaretçilerin çoğu aşılanmış olsa da Delta varyantı tüm dünyaya yayıldığı için ilave önlemler alındı. Festival, Avrupa Birliği dışından katılımcıların tiyatro dışı kapalı mekanlara, Cannes pazarına, basın toplantılarına ve pazar sunumlarına izin verilebilmesi için her 48 saatte bir Covid testine başvurmasını gerektiriyor. Kendinden geçmiş bir Driver, Fransızca konuşan bir Jodie Foster, pembe takım elbiseli bir Spike Lee ve sürpriz konuk Pedro Almodovar, Cannes Film Festivali'nin dönüşünü göz alıcı, duygusal bir açılış töreniyle kutladı.

    Nemli akşamı daha da dokunaklı kılmak,  bir çift Amerikan efsanesine, Foster ve Cannes tarihinde ilk siyahi jüri başkanı olarak görev yapan Lee'ye saygı duruşuyla gerçekleşti. Geçen yılki Venedik Film Festivali, kırmızı halıyı ve hayranları engelleyen iki metrelik bir duvarla geçen sonbaharda gerçekleşirken, Cannes orijinal haline dönmeye çalıştı. Aktörlerden, film yapımcılarına ve birçoğu 2019'dan beri yüz yüze görüşmemiş endüstri figürlerine kadar, her şey film dünyasının sembolik bir yeniden bir araya gelmesi için yapıldı. Devam eden salgın, bazı ek güvenlik önlemleriyle sonuçlandı. Maskeler kırmızı halıda kısa bir süreliğine kaldırıldı ve fotoğrafçılara Helen MirrenJessica Chastain ve Maggie Gyllenhaal gibi A listesindeki yıldızların tam yüzlerini sundu.

    Lee, güneş gözlükleri ve yüksek pembe bir takım elbise içinde her zamanki gibi etkileyiciydi. “Annette”de rol alan Marion Cotillard, eski Hollywood cazibesi -elbette Chanel couture- giymişti ve Oscar'larda giydiği kıyafeti andırıyordu. Amazon Studios tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya sürülecek olan “Annette” için eleştiriler karışıktı. Aynı zamanda “Annette”in ortak yapımcısı olan Driver, Greta Gerwig'le birlikte Noah Baumbach'ın “White Noise” filminin çekimlerinin ortasında olmasına rağmen dünya prömiyerine katılabildi. Akşamın erken saatlerinde, Driver ve ekibi, filmde yer alan rock grubu Sparks tarafından bestelenen orijinal müziğe ulaşmak için Lumière'in merdivenlerini tırmandı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top