Hesabım
    Apichatpong Weerasethakul'un Tilda Swinton'lı Filmi "Memoria"dan Fragman

    Film, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapacak

    Kahramanları aracılığıyla uyanışları harekete geçiren, uçsuz bucaksız manzaralarda ortaya çıkan gizemli aşkların ve dramaların dokumacısı olan Apichatpong Weerasethakul, uzun zamandır beklenen “Memoria” ile geri dönüyor. Bu, Taylandlı yönetmenin İngilizce dilindeki ilk çıkışı ve Tilda Swinton'la ilk eşleşmesi anlamına geliyor.

    15 Temmuz'da Cannes'da gösterime girecek olan film, bu yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde dağıtımcı Neon tarafından vizyona girecek. Filmden ilk resmi fragman yayınlandı. Drama, şafakta garip bir çarpma sesi duyduktan sonra Kolombiya ormanlarında seyahat ederken tuhaf bir duyusal sendrom yaşamaya başlayan İskoç bir kadını merkez alıyor. Weerasethakul, güzel ve cezbedici queer aşk hikayesi “Tropical Malady”den Cannes Altın Palmiye ödüllü “Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives” halk hikayesine kadar yapmak istediği filmleri çekerek herhangi bir stüdyo sisteminin dışında rahatça kaldı ama Neon'dan gelen dağıtım onu Cannes Film Festivali'nden sonra daha geniş bir kitleye ulaştıracak.

    Weerasethakul, geçen yıl La Tempestad'a verdiği demeçte, Pijao ve Bogotá belediyesinin dağlarında çekilen “Memoria”da Tilda Swinton için “Bir hayalet gibi çok fazla yürümesi gerekiyor. Bu filmi, onun hiçbir açıklamaya ihtiyacı olmayan bir oyuncu olduğunu bilerek yazdım. Aslında bana bu karakteri gösteren oydu. Deneyim çok önemliydi ve bunu gerçekten takdir ediyorum.” dedi. Ayrıca, Kolombiya'da çekim yapma deneyiminin kafa karıştırıcı olduğunu ve filmin Meksika ile ortak yapım olduğu için, bir sonraki adımda bu ülkede de çekim yapmakla ilgilendiğini ekledi.

    Weerasethakul, Kolombiya'da çalışmakla ilgili olarak “Burada, hareketleri, ışıkları ve sesleri emerek sürüklenen bir hayalet rolünü oynadım. Tabii ki siyasi hatıraların farkındayım ama geriye kalanlara tanık olduğum için mutluyum. Film politik bir ifade olarak sunulmamıştır. Kolombiya gerçeğini gösterme baskısı yok çünkü bilmiyorum. Köksüz olmak burada anahtar kelime.” dedi. “Memoria”nın görüntü yönetmenliğini Sayombhu Mukdeeprom üstlendi. Weerasethakul'un uzun süredir işbirlikçisi ve son olarak Luca Guadagnino'nun “Suspiria” ve “Call Me By Your Name” filmlerinin görüntü yönetmeniydi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top