Hesabım
    Cannes Film Festivali'nden İlk Puanlar Geldi

    Screen Daily'nin geleneksel yıldız tablosunun ilki yayınlandı

    Screen Daily'nin geleneksel hale dönüşen ve festivale gidemeyenlerin merakla beklediği yıldız tablosunun ilki yayınlandı. Festival günlüklerinin 6. sayısının içinde yer alan tabloda yarışma seçkisinden yedi filmin ilk puanları yer aldı. Filmler gösterildikçe ve oylar geldikçe güncellenene tabloda 10 eleştirmenin puanları yer alıyor ve ortalaması aktarılıyor.

    Tabloda, ilk günlerde gösterilen filmlerden Leos Carax'ın yönettiği Annette, Nadav Lapid'in Ahed's Knee, Francois Ozon'un Everything Went FineMahamat-Saleh Haroun'un Lingui, The Sacred Bonds, Joachim Trier'in The Worst Person in the World, Paul Verhoeven'in Benedetta ve Catherine Corsini'nin The Divide filmleri yer alıyor.  

    İlk 6 gün sonunda eleştirmenlerden en yüksek notu alan Carax'ın Annette filmi oldu. Filmin ortalaması 4 üzerinden 3.00 oldu. Bu skor, diğer filmlerin üzerindeydi ama her yıl, Altın Palmiye kazanan film bu tabloda daha yüsek bir oy almayı başarmıştı. Yani, kalan günlerde 3.5-4 bandında oy almayı başarack bir filme Altın Palmiye'nin en önemli adayı gözüyle bakabiliriz.

    İkinci sırada 2.7 puan ortalamasıyla Verhoeven'in Benedetta filmi ve üçüncü sırada 2.4 ortalama puanla Trier'in The Worst Person in the World filmi yer alıyor. Yarışma seçkisinde 24 filmin olduğunu hatırlatalım. Bakalım, Spike Lee başkanlığındaki jüri, bu yıl ödülleri hangi filmlere verecek. Bunu yakın zamanda öğrenme fırsatımız olacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top