Hesabım
    Neon, Joachim Trier’in ‘Worst Person in the World’ Filmini Cannes'da Satın Aldı

    Film, eleştirmenler tarafından beğeniyle karşılandı

    Neon, Norveçli yazar-yönetmen Joachim Trier'in ("Reprise", "Oslo, 31. August") yönettiği Cannes'ın beğenilen filmi "The Worst Person in the World"ün ABD haklarını Fransız satış temsilcisi mk2 Film'den aldı. Trier'in 2006'da "Reprise"la başlayan ve 2011'de "Oslo, 31. August"la devam eden Oslo Üçlemesi, yarışmada oynayan romantik komedi filmiyle tamamlanıyor.

    Senaryo, Trier tarafından düzenli ortağı Eskil Vogt'la birlikte yazıldı ve filmin başrollerinde Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum, Hans Olav Brenner, Helene Bjøreby ve Vidar Sandem yer alıyor. “The Worst Person in the World” çağdaş Oslo'da aşk ve anlam arayışının hikayesini anlatıyor. Aşk hayatının sıkıntılı sularında gezinen, kariyer yolunu bulmak için mücadele eden ve gerçekte kim olduğunu bulmaya çalışan genç bir kadın olan Julie'nin (Reinsve) hayatındaki dört yılı anlatıyor. Cannes'daki 8 Temmuz prömiyerinin ardından film, en çok reaksiyon alan filmlerinden biri oldu. 

    Jeff Deutchman, mk2 Film'den Fionnuala Jamison'la Neon için anlaşmaya vardı. Filmin yapımcılığını Oslo Pictures, mk2 Productions, Film I Väst, Snowglobe ve B-Reel üstleniyor. Thomas Robsahm ve Andrea Berentsen Ottmar yapımcı olarak görev yapıyor ve yönetici yapımcılar Dyveke Bjørkly Graver, Tom Erik Kjeseth, Eskil Vogt ve Trier olacak. Screen International'a göre film ayrıca İngiltere, İrlanda ve Hindistan için arthouse yayıncısı Mubi'ye de satıldı.

    Neon CEO'su Tom Quinn, etkinlik süresince Cannes'daydı. Şirketin bu yılki festivalde üç başlığı var: Apichatpong Weerasethakul'un Tilda Swinton'ın oynadığı “Memoria”, Julia Ducournau'nun “Titane” ve antoloji filmi “The Year of the Everlasting Storm”. Şirketin listesinde ayrıca, eylül ayında Venedik Film Festivali'nde galası yapılacak olan Pablo Larrain'in “Spencer”ı, Jamila Wignot'un yönettiği “Ailey”, Céline Sciamma'nın “Petite Maman” ve Jonas Poher Rasmussen'in baş yapımcılığını üstlendiği “Flee” yer alıyor. Cannes Film Festivali 6 Temmuz'da başladı ve 17 Temmuz Cumartesi günü sona erecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top