Hesabım
    Wes Anderson’ın ‘The French Dispatch’inden Görkemli Cannes Galası

    Film, eleştirmenlerden tam not aldı

    AP

    Pazartesi gecesi, Cannes Film Festivali'nde düzenlenen Wes Anderson'ın “The French Dispatch” filminin galasında o kadar çok film yıldızı vardı ki adeta pandemi öncesi zamanlar gibiydi. Palais yakınlarındaki sokaklar kapatıldı, kalabalık çığlıklar atıyordu ve gümüş takım elbiseli Timothee Chalamet, şakacı bir şekilde dilini çıkarırken imza vermek ve hayranlarıyla özçekim yapmak için oradaydı. İki saat sonra, 74. Cannes Film Festivali'nde şimdiye kadar en büyük alkışı alan film “The French Dispatch” oldu.

    Alkışlar, Wes Anderson, Bill Murray, Owen Wilson, Tilda Swinton, Adrien Brody, Stephen ParkMathieu AmalricBenicio Del Toro ve Timothee Chalamet'ten oluşan kadro için dokuz dakika boyunca devam etti. Ancak, filmin bir oyuncusu galada yer almadı. Festivalde başka filmleri de yer alan Lea Seydoux, pozitif bir Covid-19 testinin ardından Paris'te karantinaya alındığı için galaya katılmadı.

    Film, 20. yüzyılda Fransa'nın hayali bir şehrinde yaşayan Amerikalı gazetecilere yazılmış bir aşk mektubu olarak tanımlanıyor. Filmde ayrıca, Elisabeth MossSaoirse Ronan, Willem Dafoe, Jason Schwartzman, Bob Balaban, Anjelica Huston, Frances McDormand, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, Henry Winkler, Lois Smith, Cécile de France, Lyna Khoudr, Liev Schreiber ve Edward Norton gibi isimler irili ufaklı rollerle yer alıyor. 

    Anderson, gösterim sonrası kalabalığa kısa açıklamada bulunarak, "Umarım yakında bir başkasıyla geri döneriz. Teşekkür ederim." dedi. Salondan ayrılmaya çalışırken, Palais'in içindeki seyirciler onu daha fazla alkışlamaya devam etti. The French Dispatch, Eylül 2019'da Searchlight tarafından satın alındı ​​ve küresel pandeminin bir sonucu olarak rafa kaldırılan Cannes 2020'de oynaması planlanıyordu. Vizyon tarihi, şimdi ise 22 Ekim olarak planlandı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top