Hesabım
    Alfonso Gomez-Rejon, Amazon İçin ‘The Fortress of Solitude’u Uyarlıyor

    Rejon-Amazon ortaklığı hız kesmeden devam ediyor

    Alfonso Gomez-Rejon, yayın devi Amazon'la yaratıcı ilişkisini sürdürerek “The Fortress of Solitude”un film uyarlamasını yapacak. Festivallerin hit filmi “Me and Earl and the Dying Girl” ve Benedict Cumberbatch'li “The Current War” filmlerini çeken Rejon, Jonathan Lethem'in New York Times'ın çok satanlar listesine giren romanından uyarlanan projeyi yönetecek.

    Başarılı oyun yazarı Dave Harris senaryoyu yazıyor. The Fortress of Solitude, 1970'lerde Brooklyn'de reşit olan iki arkadaş Dylan Ebdus ve Mingus Rude'un hikayesini anlatıyor. Dylan ve Mingus, kötülükle savaşma direktifiyle birlikte sihirli bir yüzük aldıktan sonra silinmez bir bağ kurarlar. Ancak, yıllar geçtikçe, deneyimleri ve fırsatları giderek farklılaşr. Sihirli bir yüzüğün bile çözemeyeceği şeyler vardır: Dylan beyazdır ve Mingus siyahtır ve Amerika'da bu bir fark yaratır.

    Başlıkta bahsedilen kale, çizgi roman hayranlarının iyi bildiği, DC oyunlarının başlarında Superman'in merkezi olan kaledir. Gomez-Rejon yapımcılık yapacak ve Lethem, Joshua Malkin'le birlikte baş yapımcı olarak görev yapacak. Celeste Holben yardımcı yapımcı olarak projede yer alacak. Gomez-Rejon, Amazon'un "Hunters" dizisinin pilot bölümünü yönetti ve şu anda ikinci sezonunu çekmekte olan dizinin baş yapımcılığını üstleniyor. Ayrıca, James Dean, Elizabeth Taylor ve Rock Hudson'ın başrollerini paylaştığı 1956 yapımı ikonik filme de imza atan Edna Ferber'in romanının bir dizi uyarlaması olan “Giant”ı geliştiriyor.

    Kennedy Center'ın Mark Twain Ödülü'nün sahibi olan yazar Harris, en son geçen yılki Sundance Film Festivali'nde prömiyeri yapılan ve önümüzdeki ay sinemalarda gösterime girecek olan “Summertime”ı uyarladı. Lethem, “As She Climbed Across the Table” ve “Chronic City” de dahil olmak üzere 12 romanın yazarıdır. Beşinci sürüm “Motherless Brooklyn”, National Book Critics Circle Ödülü'nü kazandı ve en son kitabı “The Arrest” geçen yıl yayımlandı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top