Hesabım
    Will Smith-Antoine Fuqua Filmi ‘Emancipation’ın Prodüksiyonu Durduruldu

    Covid vakaları nedeniyle çekimlere ara verildi

    Başrolünde Will Smith'in yer aldığı Apple Studios'un ırkçılık temalı gerilim filmi Emancipation, Louisiana'da film üzerinde çalışan yüzlerce ekip arasında az sayıda pozitif Covid testinin alınmasının ardından çekimleri askıya aldı. Oyunculara ve ekibe, yarın başlayacak ve yaklaşık beş gün sürmesi beklenen mola için haber verildi, iş dağılımları duyuruldu.

    William N. Collage'ın senaryosundan Antoine Fuqua tarafından yönetilen yüksek profilli filmin çekimlerinin bitmesine yaklaşık iki haftalık bir plan kaldı. Bu durum, ülke yüksek bulaşıcı Delta varyantının körüklediği yeni bir Covid dalgasıyla boğuşurken, son birkaç haftadaki pozitif testler nedeniyle çekimleri duraklatan en son Hollywood yapımı oldu.

    Başlangıçta Georgia'da çekilmesi planlanan Emancipation, Georgia'nın Cumhuriyetçi Vali Brian Kemp tarafından imzalanan tartışmalı kısıtlayıcı seçim yasası nedeniyle, filmdeki asıl olayların gerçekleştiği Louisiana'ya taşıdı. Smith, hayatının büyük bölümünde uzun süre şiddet gördükten sonra Louisiana'daki bir plantasyondan kaçan bir köle olan Peter'ı oynuyor. Kuzeye doğru zorlu bir yolculukta soğukkanlı avcıları ve Louisiana'nın acımasız bataklıklarını alt etmek zorunda kalacak ve Birlik Ordusu'na katılacak.

    Gerilim, Peter'ın gerçek hikayesine dayanıyor ve vahşi kırbaç darbeleriyle yaralanmış çıplak sırtının unutulmaz fotoğrafından ilham alındı. "The Scourged Back" olarak bilinen görüntü, The Independent tarafından Mayıs 1863'te ve ardından Harper's Weekly'de yayınlandı. Amerika'da köleliğin ve barbarlığının tartışılmaz kanıtı haline geldi, kölelik karşıtlarının davasını sağlamlaştırdı ve birçok özgür siyahi insanı Birlik Ordusu'na katılmaya teşvik etti

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top