Hesabım
    Pedro Almodóvar’ın Madres Paralelas'ı New York Film Festivali'ni Kapatacak

    Almodovar, festivalleri dolaşmaya devam ediyor!

    59. New York Film Festivali'nin kapanış gecesi seçkisi olarak Pedro Almodóvar'ın “Madres Paralelas” filmi seçildi. İspanyol yönetmeni, en büyük sinema ilhamlarından biri olan Penélope Cruz'la yeniden bir araya getiren melodram, Kuzey Amerika prömiyerini 8 Ekim'de Alice Tully Hall'da yapacak. “Madres Paralelas”, bu yılki Venedik Film Festivali'nin açılış gecesi filmi olarak, dünyada ilk kez sahneye çıkıyor.

    Almodóvar ve Cruz, daha önce “All About My Mother” ve “Volver” gibi yapımlarda işbirliği yapmıştı. New York Film Festivali, Covid-19 endişeleri nedeniyle 2020'de tamamen dijital hale geldikten sonra, bu yıl yüz yüze gösterimlere geri dönüyor. Henüz tam kadrosu açıklanmadı ama ana gösterimler için bazı yıldızlı filmleri programına aldı. Joel Coen'in “The Tragedy of MacBeth”i, festivalin açılış gecesi filmi olurken, Jane Campion'un “The Power of the Dog”u ana seçki olarak seyirciyle buluşacak.

    Sony Pictures Classics, filmi 24 Aralık'ta gösterime sokmayı planlıyor. Film, bir doğum servisinde geçirdikleri kısa sürede kendilerini ayrılmaz bir şekilde birbirine bağlı bulan, bir nesil yaş farkı bulunan iki kadını merkezine alıyor. Almodóvar, “Sezonun en önemli filmlerinin bir parçası olduğumu hissetmek her zaman bir ayrıcalık ve onurdur. 30 yıldan fazla bir süre sonra NYFF benim yeniden ikinci evim oldu. New York'u ziyaret etmek ve yılın en iyi filmlerini görmek için en iyi sebep bu.” dedi.

    New York Film Festivali Direktörü Eugene Hernandez, “İspanyol film yapımcısı Pedro Almodóvar'ın New York Film Festivali ile uzun süreli ilişkisi otuz yılı aşkın bir süre ve bir düzine filme yayılıyor. Bu yıl, 'Madres Paralelas'la geri dönüyor. Pedro'nun bu 59. festivali kapatmak için NYFF'ye geri dönmesinden dolayı büyük heyecan duyuyorum!" dedi. Festival, 24 Eylül - 10 Ekim tarihleri ​​arasında gerçekleşecek. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top