Hesabım
    Manga Serisi ‘My Hero Academia’, Sinemaya Uyarlanıyor

    Projenin yönetmeni belli oldu..

    Japon hit filmi Kingdom'ın ve yakında çıkacak devam filminin arkasındaki yönetmen Shinsuke Sato, Legendary'nin Kohei Horikoshi tarafından yaratılan popüler Japon manga serisinin canlı aksiyon uyarlaması My Hero Academia ile ilk İngilizce filmini çekmeye hazırlanıyor. 2014 yılında yayınlanan manga, dünya nüfusunun %80'inin farklı olduğu bir dünyada kahraman olmayı hayal eden süper kahraman fanboyu Izuku Midoriya'ya odaklanıyor.

    Izuku, tuhaf bir şekilde doğar, ancak, dünyanın tanıdığı en büyük kahraman olan All Might ile şans eseri karşılaştıktan sonra, tüm olasılıklara meydan okur ve kendini kanıtlamak için her şeyi riske atmasını gerektiren zorluklar bulacağı UA süper kahraman akademisine kaydolur. Bones Inc. & Toho Animation'dan gelen anime serisi uyarlaması Japonya'da popüler ve şu anda beşinci sezonunda. Ayrıca, bugüne kadar üç animasyon filmi yapıldı: 2018 yapımı My Hero Academia: Two Heroes, My Hero Academia: 2019 yapımı My Hero Academia: Heroes Rising ve geçen hafta Japonya'da gösterime giren My Hero Academia: World Heroes' Mission.

    Legendary'nin ilk olarak 2018'de, Dedektif Pikachu'nun küresel gişede 433,9 milyon $ kazandığı Mayıs 2019'daki gösterimlerinden önce projeye karar verdiği biliniyor. Stüdyo için Alex Garcia ve Jay Ashenfelter, yayın tarafından ise Ryosuke Yoritomi projeyi denetleniyor. Toho, filmi Japonya'da dağıtacak. Tokyo'lu yönetmen Sato, daha önce 2016'da SXSW Midnighter Audience Ödülü'nü, 2018'de live-action Inuyashiki'yi ve 2019'da Bleach'i kazanan I Am a Hero mangasını uyarlamıştı.

    Sato, yazıp yönettiği tarihi savaş destanı Kingdom'la 2019 yılında büyük başarı elde etti ve filmin devamı üzerinde çalışıyor. Sato, son olarak, Aralık 2020'de ekrana gelen ve ikinci sezonu için yenilenen Netflix canlı aksiyon dizisi Alice in Borderland'i yazıp yönetti. Dizi, hayatta kalmak için acımasız ve sadist oyunlar oynamaları gereken paralel bir Tokyo evrenine itilen üç oyuncuya odaklanıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top