Hesabım
    Disney - Scarlett Johansson Davası Büyüyor

    Disney, davayı üst bir mahkemeye taşıyacak

    Disney, Scarlett Johansson'ı, "Black Widow" hibrit sürümünden dolayı zarar uğradığı gerekçesiyle dava etmesinin ardından, üst bir mahkeyeme gitmesi için zorlayacak. Avukat Daniel Petrocelli, sözleşme gereği, Disney'in filme "geniş sinema" gösterimi verme yükümlülüğünü yerine getirdiğini, ancak, maddelerin hiçbirinin gösterimin sinemalara özel olmasını gerektirmediğini savunuyor.

    Johansson, 29 Temmuz'da, "Black Widow"u sinemalarda ve Disney Plus'ta aynı anda yayınlama kararının filmin gişe gelirini yok ettiğini ve kendi payının on milyonlarca dolar zarara mal olduğunu savunarak bir dava açtı. Petrocelli, tahkime zorlama hareketinde, devam eden pandemi göz önüne alındığında “Black Widow”un gerçekten iyi performans gösterdiğini savundu. Film, 9 Temmuz'da vizyona girdi ve açılış haftasonunda yurt içinde 80 milyon dolar hasılat elde etti. Bu rakam, pandemi öncesi Marvel standartlarının oldukça altında ama özel bir sinema gösterimi olan Universal'ın "F9" filminden 10 milyon dolar daha fazla.

    Disney ayrıca, Johansson'ın alacağı payı hesaplamak amacıyla, sözleşme kapsamında gerekli olmamasına rağmen, gişe toplamına platform gelirlerini eklemeyi kabul ettiğini de belirtiyor. Johansson'ın sözleşmesi, Disney Plus'ın çıkışından iki yıl önce olan 2017'den kalma, bu nedenle şartlar bir platformda yayınlamayı barındırmıyor. Johansson'ın avukatları, Marvel'ın genel danışmanının 2019'da stüdyonun filmi "diğer filmlerimiz gibi" ibaresiyle, yayınlayacağını doğruladığını savundu.

    Johansson'ın davası, Marvel'in sözleşmesini ihlal ettiğini iddia ediyor ama açık bir sözleşme ihlali iddiası belirtmiyor. Bunun yerine avukat John Berlinski, Disney'in Disney Plus'ı güçlendirmek için yan kuruluşun Johansson ile olan sözleşmesine müdahale ettiğini iddia ederek ana şirket olan Disney'e dava açtı. Berlinski, "Bu davaya başlangıçta, Disney, Scarlett Johansson'a karşı kadın düşmanı bir saldırıyla yanıt verdikten sonra, tahmin edilebileceği gibi, suistimalini gizli bir tahkimde saklamaya çalışıyor." dedi. Bu dava, sanırız bir müddet daha gündemi meşgul edecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top