Hesabım
    Joel Coen Filmi ‘The Tragedy of Macbeth’, Londra Film Festivali'ni Kapatacak!

    Joel Coen, yıllar sonra tek başına filmin başında

    Joel Coen'in yıllar sonra Ethan Coen'siz çektiği bir film olan The Tragedy of Macbeth, 65. BFI Londra Film Festivali'ni kapatmaya hazırlanıyor. Coen'in yazıp yönettiği, başrollerini Denzel Washington, Frances McDormand, Bertie Carvel, Alex Hassell, Corey Hawkins, Harry MellingBrendan Gleeson ve Kathryn Hunter'ın paylaştığı A24 ve Apple filmi, Avrupa prömiyerini 17 Ekim'de Southbank Centre'da yapacak.

    Kraliyet Festival Salonu'na Coen'in de katılması bekleniyor. Shakespeare'in klasik cinayet, delilik, hırs ve öfkeli kurnazlık hikayesinin cesur ve şiddetli bir uyarlaması olarak tanımlanan The Tragedy of Macbeth, daha önce duyurulan Londra Film Festivali filmleri, The Harder They Fall ve Jane Campion'ın The Power of the Dog'un olduğu listeye katılıyor.

    Festivalin tam programı 7 Eylül'de açıklanacak. Filmin yapımcılığını McDormand ve Robert Graf ile birlikte yapan Coen, "Shakespeare dünyaya ait ama Britanya'dan geliyor. Kültürel mirasınızı ödünç almış olan ben ve parlak aktörlerinizden birkaçı, bu filmi Avrupa prömiyeri için Londra Film Festivali'ne getirmekten onur duyuyoruz." dedi.

    Festival direktörü Tricia Tuttle ekledi: “Joel Coen'in Shakespeare'in İskoç oyununun uyarlamasına aşık olduk. Tiyatro ve sinema arasındaki büyülü bir alanda dengelenmiş çarpıcı bir yapım. Bruno Delbonnel'in gümüşi monokrom fotoğrafçılığı, tasarımcı Stefan Dechant'ın karamsar, neredeyse dışavurumcu setlerini yakalıyor ve Carter Burwell büyülü melodiler yazıyor ve pek çok İngiliz yeteneği de dahil olmak üzere, oyuncu kadrosu tamamen mükemmel. Frances McDormand ve Denzel Washington, siyasi hırsı ölümcül düşüşlerini kanıtlayan çift olarak büyülüyor.” dedi.

    65. BFI Londra Film Festivali 6-17 Ekim tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top