Hesabım
    Francis Ford Coppola, Yeni Filmi İçin Önemli Oyuncularla Görüşüyor

    Coppola, rüya projesi için çalışmaları hızlandırdı

    Mega/AP

    Francis Ford Coppola, Oscar IsaacForest Whitaker ve daha fazla yeteneği içeren bir görüşme zinciriyle, bir sonraki film için büyük oynuyor. Francis Ford Coppola, aralarında The Godfather üçlemesi, Apocalypse NowThe Conversation ve Bram Stoker's Dracula gibi tüm zamanların en ikonik filmlerinden bazılarını yöneten sinema tarihinin en tanınmış isimlerinden biri. Film yapımcısı kariyeri boyunca beş Akademi Ödülü kazandı. Steven Speilberg, Martin Scorsese, Brian DePalma ve George Lucas gibi çağdaşları 2000'lerde büyük ölçekli yapımlar yapmaya devam ederken, Coppola 1997'de The Rainmaker'ı yayınlanmasından sonra on yıl ara verdi.  Tetro ve Twixt daha küçük ölçekli yapımlardı ve önceki çalışmaları kadar ilgi görmediler. Efsanevi geçmişine ve birden fazla Oscar ödülüne sahip olmasına rağmen, Coppola büyük tutkulu projeleri için fon bulmakta sık sık zorluk çekiyor ve bu proje de kritik öneme sahip birçok projeden biri.

    Deadline'ın haberine göre, Francis Ford Coppola, Megalopolis adlı destansı bir film geliştiriyor ve daha önce bunun rüya projesi olduğu söylenmişti. Kadro için, Oscar Isaac, Forest Whitaker, Cate Blanchett, Jon Voight, Jessica LangeZendaya ve Michelle Pfeiffer ile The Godfather yıldızı James Cann'ın imza attığı bildirildi. Coppola, filmi Ben-Hur'a benzeyen ancak günümüz New York City'sinde geçen bir Roma destanı olarak tanımlıyor. Coppola yaptığı açıklamada, "Bu filmi yapmaya kararlıyım, 2022 sonbaharında yapmak istiyorum. Oyuncu kadrosunun tamamı onaylanmadı ama elimde yeterince var. Çok heyecan verici bir kadro olacağına dair güvenim tam. Filmin maliyeti 100 milyon dolarla 120 milyon dolar arasında olacak. Söylemeye gerek yok, umarım 100 milyon dolara yakındır. Bir miktar dış finansmanı karşılamaya hazırım. Başka bir deyişle, paramı ağzımın olduğu yere koymaya hazırım. Bununla ilgili ilginç olan şey, Zoetrope Studios'un sahibi olduğum ve hayalimi gerçekleştirmek için sahip olduğum her şeyi riske atmaktan çekinmediğim, hayalimdeki stüdyo hakkında bir belgesel vardı. Şey, kişiliğimi gerçekten hiç değiştirmedim." dedi.

    Haziran 2021'de Coppola, şaraphanesini Delicato Family Wines'e sattı ve satıştan elde edilen fonlar Megalopolis'in finanse edilmesine yardımcı olacak. Coppola, Apocalypse Now'da olduğu gibi, daha önce filmlerine büyük bahse girdi ve bazen de karşılığını verdi. Bununla birlikte, bazı durumlarda, 1982'deki One From The Heart'ın piyasaya sürülmesinde olduğu gibi, tam olarak işe yaramıyor ve Coppola'yı on yılın geri kalanını borçlarını ödemek için çalışmaya zorluyor.

    Francis Ford Coppola, 1960'ların ve 70'lerin New Hollywood hareketinin merkezi figürlerinden biriydi. Filmleri yıllarca klasik olarak kaldı ve bunca zamandan sonra bile hala her şeyi kendi bildiği şekilde yapıyor. Scorsese ve Speilberg, akışla çalışmanın güzel bir karışımını buldu, George Lucas neredeyse emekli oldu ve Lucas Anlatı Sanatı Müzesi'nin yaratılması gibi hayırsever çabalara odaklandı, ancak Coppola hala 82 yaşında bir yönetmen olarak şansını denemek istiyor. Belki de Francis Ford Coppola, müthiş bi geri dönüşe imza atar.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top