Hesabım
    ‘Top Gun: Maverick’ ve ‘Mission: Impossible 7’ın Vizyon Tarihleri Ertelendi

    Delta varyantı, yeni ertelemelere sebebiyet veriyor

    Paramount, Covid-19'un delta varyantındaki artış nedeniyle Tom Cruise'un rol aldığı “Top Gun: Maverick” ve “Mission: Impossible 7” filmlerinin gösterim tarihlerini erteledi. “Top Gun: Maverick”, artık 19 Kasım 2021 yerine 27 Mayıs 2022'de vizyona girecek. Cruise liderliğindeki bir başka macera olan “Mission: Impossible 7” ise 27 Mayıs 2022 yerine 30 Eylül 2022'de gösterime girecek.

    Ayrıca, 2021'den kaçan, Johnny Knoxville ve Steve-O'nun başrollerini paylaştığı komedi serisinin bir sonraki bölümü olan “Jackass Forever”, 22 Ekim 2021'den, 4 Şubat 2022'ye ertelendi. 1986 yapımı aksiyon filminin devamı olan “Top Gun: Maverick” ve dünyayı dolaşan casus serisi “Mission: Impossible 7”, sinema salonlarına katılım seviyeleri henüz yüksek olmadığı için son bir buçuk yılda birkaç kez ertelendi.

    Bu son vizyon tarihi değişikliği, ülkenin Covid-19 vakalarının inatla devam etmesiyle geliyor. Bu, tüketici sayısında önemli bir düşüşe neden oldu ve sinemaya dönmenin güveni konusunda izleyiciler hala kararsız. NRG tarafından yürütülen araştırmaya göre, ABD'li sinemaseverlerin %67'si, temmuz ayına göre 11 puan düşüşle yerel salonları ziyaret ederken, "çok ya da biraz rahat" olduğunu söylüyor. Aile izleyicileri arasında, ebeveynlerin %58'i, geçen haftaya göre beş puan düşüşle ve nisan sonundan bu yana en düşük noktaya işaret eden bir sonuçla, çocuklarını sinemaya götürürken "çok ya da biraz rahat" olduklarını söylüyor. Uluslararası alanda da salonlar kalabalıkları çekmek için mücadele ediyor, bu da “Top Gun: Maverick” ve “Mission: Impossible 7” gibi büyük bütçeli filmlerin teatral olarak kar elde etmesini zorlaştırıyor.

    Paramount'un "Top Gun: Maverick"i 19 Kasım tarihinden kaldırmasından birkaç dakika sonra Sony, "Ghostbusters: Afterlife"ı 11 Kasım'daki orijinal yuvasından o tarihe itti. En son “Ghostbusters” filmi sinema salonlarında yerini alacak olsa bile, “Top Gun: Maverick”in kaybı, Cruise'un kokpite dönüşüne güvenen sinema operatörleri için büyük bir darbe oldu. Rakip stüdyoların en büyük filmlerini programda tuttukları varsayılırsa, yıl sonuna kadar takvimde hala birkaç umut verici film var. Sonbaharda, Universal'ın müzikal uyarlaması “Dear Evan Hansen”; 24 Eylül'de, MGM'nin James Bond devam filmi “No Time to Die”; 8 Ekim'de ve Sony'nin “Venom: Let There Be Carnage”ı 15 Ekim'de vizyona giriyor. Daha sonra Disney ve Marvel'in “Eternals”ı 5 Kasım'da, Steven Spielberg'in “West Side Story” uyarlaması 10 Aralık'ta ve Warner Bros'un “The Matrix: Resurrections"ı 22 Aralık'ta vizyonda olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top