Hesabım
    Joel Coen İmzalı "Tragedy of Macbeth"ten İlk Fragman

    Yılın en önemli filmlerinden Tragedy of Macbeth'ten fragman!

    Joel Coen imzalı Tragedy of Macbeth'ten "Başparmağımın batmasıyla, bu şekilde kötü bir şey gelir." dizelerinin duyulduğu ilk teaser yayınlandı. Joel Coen'in Apple TV+ ve A24 için çektiği filmde, Denzel Washington ve Frances McDormand, Shakespeare'in en kötü çiftlerinden birini oynuyor: Lord ve Lady Macbeth.

    Bilmeyenler için oyun, yakında İskoçya Kralı olacağına dair bir kehanet alan general Macbeth'i takip ediyor. Düşüncesiz hırsı ve karısından gelen sert söylemler sayesinde, sonunda şu anki Kral Duncan'ın tacını ele geçiriyor. Bununla birlikte, yüce hükümdar olarak görev süresi asla barışçıl değildir ve suçluluğu, Kral olma eyleminden ağır bastığından kıyamet kopar.

    Film, puslu ve siyah beyaz bir atmosferde geçiyor. Fragmanda oyundan yapılan sözlü alıntının ötesinde bir diyalog yok, ancak, filmin en önemli karakterlerinden bazılarına kısa bir bakış sunuyor. İlk olarak Macbeth (Washington) ve en yakın sırdaşı Banquo (Bertie Carvel) ile başlıyor video. Garip Kızkardeşler olarak bilinen üç cadıya yaklaşıyor. Kamera açıları dar, bu yüzden atmosfer biraz rahatsız edici duruyor. Film, büyük bir sahnede veya dış mekan setinde çekilmiş gibi görünüyor. Eğer durum böyleyse, Macbeth'in bu şekilde filme alındığı ilk sefer olmayacak. Sir Ian McKellen ve Judi Dench, Royal Shakespeare Company'nin 1979'da televizyona çıkan oyununun benzer şekilde mercekli bir versiyonunda rol aldılar.

    İlk video, Coen'in filmini çevreleyen herhangi bir özel ayrıntısını belli etmiyor ama en azından fikir sahibi olmaya ve kesinlikle heyecanı artırmaya yarıyor. Apple TV+ ve A24'ün The Tragedy of Macbeth'i dünya prömiyerini 24 Eylül'de 59. New York Film Festivali'nde yapacak. Daha sonra, 25 Aralık'ta sınırlı vizyon ve 14 Ocak'ta Apple TV+ yayını onu takip edecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top