Hesabım
    Yakın Plan: Kristen Stewart

    Başarılı oyuncu 29 yaşında!

    Twilight uyarlama film serisiyle yakaladığı çıkışın ardından art-house filmlerde kendini kanıtlamayı görev edinen Kristen Stewart bugün 29. yaşını kutluyor. Kariyerine bir korku filmi olan Panik Odası ile başlayan başarılı oyuncu Kristen Stewart, Catch That Kid, Into The Wild, The Runaways, On The Road, Still AliceAmerican Ultra gibi filmlerle yükselişe geçmeyi başarmıştı. Tüm bunların ardından bir Woody Allen filmi olan Cafe Society'de Jesse Eisenberg ile başrolü paylaşması ve Olivier Assayas'ın yönetmen koltuğuna geçtiği Personal Shopper filminde aldığı rolle, kendini kanıtlamayı sürdüren Stewart, yoluna emin adımlarla devam ediyor.

    Yakın bir zamanda Charlie'nin Melekleri'nden biri olacak olan Kristen Stewart'a mutlu yıllar diliyoruz! 

    9 Nisan 1990 yılında doğan Kristen Stewart, sinema ve televizyon sektöründe çalışan ebeveynleri tarafından yetiştirildi, sekiz yaşındaki okul piyesinde oyunculuğa ilk adımını attı.

    İlk dikkat çeken oyunculuk tecrübesi 2001 tarihli The Safety of Objects adlı yapım oldu.

    Kısa bir süre sonra ise takvimler 2002'yi gösterdiğinde Jodie Foster ile rol kesme şansını buldu, Panik Odası filmi ile kendinden söz ettirerek, Young Artist Award'a aday gösterildi.

    Cold Creek Manor adlı 2003 yapımı gerilim filminde Sharon Stone ile kamera karşısına geçen genç aktris yavaş yavaş kendinden söz ettirmeye başladı.

    Oyunculuk konusunda elini güçlendirmeye başlayan Stewart daha sonra 2004 yapımı Showtime filmi Speak'te rol aldı.

    Sean Penn'li meşhur Into the Wild projesinde rol alan isim bu kez Young Artist Award ödülünü kapmayı başardı.

    Genellikle ağır sorunlar yaşayan ve travmatik karakterlere can veren güzel oyuncu 2008 yılında Moviefone'un "The 25 Hottest Actors Under 25" sıralamasında 9. oldu.

    Asıl büyük çıkışını ise henüz sadece 17 yaşındayken roman uyarlaması Alacakaranlık (2008) ile yaptı. MTV Movie Award'ın en iyi kadın oyuncu performansı ödülünü alan aktris daha sonra Alacakaranlık serisinin diğer filmlerinde de başrol oyuncusu oldu.

    Şöhret basamaklarını hızla tırmanan Kristen Stewart, Welcome to the Rileys adlı yapımla 2010 BAFTA Yükselen Yıldız Ödülü ve Milan Uluslararası Film Festivali'nde ise en iyi aktris ödülünü aldı.

    Walter Salles'ın yönetmenliğini üstlendiği, Beat Kuşağı'na br saygı duruşu olan Yolda filminde, Marylou olarak izlediğimiz Kristen Stewart, eleştirmenlerin dikkatini çekmeyi başarmıştı. 

    Pamuk Prenses ve Avcı filmindeki performansı ile dikkatleri çeken oyuncu, Alacakaranlık serisiyle birlikte bir kez daha gişe rekoru kıran eserlerin başrolünde yer almış oldu.

    Los Angeles'taki hayatına devam eden Kristen Stewart, büyük övgüler alan Ve Perde'de Juliette Binoche ile rol aldı.

    Fransa'nın Oscarları olarak gösterilen Cesar Ödülleri'nde Amerikalı bir oyuncu olarak ilk kez ödüle uzanan Kristen Stewart, bu başarısını ise Sils Maria: Ve Perde filmine borçlu...

    Kış aylarında vizyona giren Unutma Beni filminde Oscar'a alan Julianne Moore ile harika bir performans sunan Kristen Stewart'ın oyunculuk kariyerinin basamaklarını çok daha emin tırmandığını söylemek gerek.

    Henüz 25 yaşında başarıdan başarıya koşan Kristen Stewart'ı en son Hayalet Hikayesi'nde izledik..

    MTV Movie Award'ın en iyi kadın oyuncu performansı ödülünü alan aktris daha sonra Alacakaranlık serisinin diğer filmlerinde de başrol oyuncusu oldu.

    Vizyona henüz giren Unutma Beni filminde Oscar'a aday gösterilen Julianne Moore ile harika bir performans sunan Kristen Stewart'ın parlak bir geleceği olacağı çok açık.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top