Hesabım
    36. İstanbul Film Festivali'nin Açılışı Gerçekleşti!

    36. İstanbul Film Festivali bugün başlıyor!

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen İstanbul Film Festivali bu yıl 36. yaşını kutluyor. Festivalin açılışı dün akşam TİM Show Center'da gerçekleşti. Festival açılışından en güzel kareler burada!

    Gods and Monsters, III. RichardYüzüklerin Efendisi serisive X-Men filmlerindeki rolleriyle olduğu kadar, tiyatro sahnesindeki üstün performanslarıyla da bilinen, sinema tarihinin en sevilen ve en önemli oyuncularından Sir Ian McKellen İstanbul Film Festivali’nin Onur Ödülü’nü almak için sahneye çıktığında uzun sürü alkışlandı. Yaptığı teşekkür konuşmasında Türkiye'ye ve İstanbul'a ilk kez geldiğini ifade eden McKellen, ülkemiz insanına anlamlı mesajlar yolladı. McKellen, teşekkür konuşmasında “İlk defa Türkiye’ye ve ilk defa İstanbul’a geliyorum. 78 yaşında bir sinema, tiyatro ve radyo oyuncusuyum. Britanyalıyım ama kendimi Avrupalı ve aslında açıkça eşcinsel bir adam olarak enternasyonalist olarak tanımlıyorum. Sinema bizim gitmediğimiz yerlere gitmemizi sağlar, hepimizi enternasyonalist yapar” dedi.

    Sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Onur Ödülleri bu yıl Yeşilçam’ın en üretken yönetmenlerinden Barış Pirhasan, Türkiye sinema ve tiyatro tarihinin değerli oyuncusu Macit Koper ve sinemanın gelmiş geçmiş en güzel yüzlü aktrislerinden Selma Güneri, iki Altın Portakallı usta görüntü yönetmeni Çetin Tunca’ya layık görüldü. Sinemaya gönül vermiş değerli eğitmen ve sinefil Mithat Alam ise Sinema Emek Ödülü ile onurlandırıldı. Tören, festivalin açılış filmi Lodosun gösterimiyle son buldu. 

    36. İstanbul Film Festivali, dünya sinemasının en yeni örneklerinden kült yapıtlara, usta yönetmenlerin son filmlerinden yeni keşiflere ve gizli hazinelere yine 186 uzun metrajlı ve 17 kısa filminden oluşan zengin programıyla festival takipçileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top