Hesabım
    Usta Oyuncu Jonathan Pryce, ‘The Crown’ın 5 ve 6. Sezonunda Yer Alacak

    Pryce, dizide Prens Phillip'i canlandıracak

    "The Crown" son Prens Philip'i buldu. Variety'nin haberine göre, efsanevi İngiliz aktör Jonathan Pryce'ın "The Crown"ın beşinci ve altıncı sezonlarında Kraliçe'nin kocasını oynayacağını doğrulandı. Pryce, 3. sezonda ve önümüzdeki dördüncü sezonda sıklıkla tartışılan karakteri canlandıran “Game of Thrones” yıldızı Tobias Menzies'ten rolü devralacak.

    Pryce, Imelda Staunton'u Kraliçe II. Elizabeth (Olivia Colman'dan devraldı) ve Lesley Manville'i Prenses Margaret olarak (Helena Bonham Carter'dan devraldı) izleyeceğimiz kadroya katılmış oldu. Eski “Doctor Who” yıldızı Matt Smith, dizide Philip rolünü canlandırdı. Pryce'nin oyuncu kadrosuyla ilgili haberler, "The Crown" dizisinin yapımcısı Peter Morgan'ın, planın 5. sezondan sonra sona ereceğini söylemesi ve devasa Netflix serisinin altıncı sezon için geri döneceğini doğrulamasından bir ay sonra gelmiş oldu.

    Morgan, 6. sezonu açıklarken yaptığı açıklamada; “Beşinci sezonun hikayelerini tartışmaya başladığımızda, hikayenin zenginliğine ve karmaşıklığına adalet sağlamak için orijinal plana geri dönmemiz ve altı sezon yapmamız gerektiği çok geçmeden anlaşıldı. Açıkçası, sezon 6 bizi günümüze daha fazla yaklaştırmayacak, sadece aynı dönemi daha ayrıntılı olarak ele almamızı sağlayacak” dedi.

    Yayınlanan son sezon için 13 Emmy adaylığı kazanan “The Crown”, İngiltere'nin pandemi nedeniyle kapatılmasının hemen öncesinde, mart ayı ortasında 4. sezonda çekimleri tamamladı. 4. sezonun bu yılın sonlarında başlaması ve Oscar ödüllü Colman'ın Kraliçe olarak son dönüşü olması bekleniyor. Yeni sezon, Margaret Thatcher döneminin yanı sıra Prens Charles ve Prenses Diana’nın çalkantılı evliliğini de kapsayacak. Pryce'ın en çok bilinen performansları arasında "Brazil" ve "Glengarry Glen Ross" gibi klasik filmlerdeki rollerive son zamanlarda HBO’nun fırtınalar estiren "Game of Thrones" dizisi bulunuyor. Geçtiğimiz yıl ise Pryce, Anthony Hopkins'le birlikte rol aldığı Netflix filmi “The Two Popes” rolüyle Oscar'a aday gösterildi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top