Hesabım
    "Westworld"ün Yapımcısı Denise Thé'den HBO'ya Yeni Dizi!

    "Sphere" adlı seri, HBO'da geliştirme aşamasında..

    HBO, "Sphere" için bir TV uyarlaması planlıyor. Platform, daha önce, 1998 yılında Dustin Hoffman, Sharon Stone ve Samuel L. Jackson'ın oynadığı bir filme de uyarlanmış olan Michael Crichton’un 1987 yılında yayınladığı romanına dayanan bir bilim kurgu dizisi geliştiriyor. Bu yeni seri, şu anda "Westworld"le başka bir HBO programında, showrunner, yazar ve baş yapımcı olan Denise Thé'den geliyor.

    "Sphere", seyirciyi binlerce fitlik okyanusa doğru sürüklüyor, burada bir grup bilim insanının evrenin gerçeküstü, güzel ve ölümcül gizemleriyle yüzleşmesini anlatıyor. Elbette bu gizemlerin ucunda uzaylılar da olabilir. Barry Levinson tarafından yönetilen film versiyonu, sadece bütçesini telafi etmeyi başardı ve dünya çapındaki gişede 73 milyon dolar hasılat elde etti. Dizinin yapımcılığını Warner Bros. Television'la birlikte Jonathan Nolan ve Lisa Joy’un Kilter Film şirketi ve Robert Downey Jr.'la Susan Downey’in Team Downey şirketleri üstleniyor. 

    Nolan, Joy ve Kilter'in projeye katılımı, geçen yıl Warner Bros. TV'den, Amazon'la yaptıkları büyük bir anlaşma için ayrıldıkları göz önüne alındığında şaşırtıcı gelebilir ama durum hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara göre, "Sphere" serisi zaten WBTV'den ayrılmadan önce geliştirilmeye başlandı. İki yapımcı, yayıncıyla birlikte "Fallout" video oyunu franchise'ına dayanan bir seri de geliştiriyor.

    Team Downey'e gelince, Sphere, bu ayın başlarında ilk sezonunu tamamlayan son derece başarılı "Perry Mason" yeniden çevriminin ardından şirketin ikinci HBO projesini (ilk bakış anlaşması kapsamında) temsil ediyor. Thé, en son "Westworld" ün üçüncü sezonunda yönetici yapımcı ve yazar olarak görev yaptı ve aynı zamanda "Person of Interest"i yazıp prodüksiyon yapmasıyla da tanınıyor. “Gotham”da danışman yapımcı olarak çalıştı ve diğer senaryo çalışmaları arasında “Medium”, “Cold Case” ve “Terminator: The Sarah Connor Chronicles” yer alıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top