Hesabım
    Türk Sineması Kan mı Kaybediyor?

    Sinema sektörünün deneyimli ismi Nizam Eren yaptığı araştırmalar sonucunda Türk sinemasının son dönemde kan kaybettiğini söyledi...

    Yaklaşık 20 yıldır sinema sektöründe görev yapmış ve şimdilerde kendi ajansını kurarak çalışmalarına devam eden Nizam Eren, yaptığı araştırmalar sonucunda Türk sinemasının kan kaybettiğini söyledi.

    Araştırmasında Nisan-Ekim 2011 arası 150 bin kişiyi bile bulmayan bir izleyici sayısıyla karşı karşıya kaldığını söyleren Eren, Nisan-Ekim döneminde en çarpıcı rakamı Öfkeli Çılgınlık Karamsar Çile adlı filmde gördüğünü belirtiyor. Sadece 4 sinemada gösterim şansı bulan film, ilk 3 gününde 67 kişi tarafından izlenmiş, toplamda ise 357 kişi tarafından… En az kopya ile vizyona giren Kars Öyküleri ve Saç filmlerinin de toplam gişesi 1750 kişi olmuş. Oscar aday adayı Nuri Bilge Ceylan filmi Bir Zamanlar Anadolu'da ise 130 bin kişi ile en yüksek gişeye sahip olmuş. Onu ise Hop Dedik:Deli Dumrul adlı film izliyor 130 bin kişi ile.

    Nizam Eren, ilginç bir noktaya da dikkat çekiyor, geçen sene ve 2009’da da aynı dönemde benzer sayılar varken, 2008’de O... Çocukları, Süper Ajan K9 (Agent K9) ve Avanak Kuzenler yüksek gişeler yaparak yapımcılarını sevindiren filmler olmuştu. Ekim ayı sonunda, yani bu hafta gösterime giren Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm ve Anadolu Kartalları filmlerinin bu sıralamayı değiştireceği ve özlenen yüksek gişe hasılatlarına kavuşulacağı bekleniyor.

    Nizam Eren’e bu bilgi ve araştırmalar için teşekkür ediyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top