Hesabım
    Çağan Irmak Kendi Rekorunu Kırdı!

    25 Kasım'da vizyona giren Dedemin İnsanları yönetmenin önceki filmleri Babam ve Oğlum ile Issız Adam'ın rekorlarını kırdı...

    Aslen Girit göçmeni Egeli bir ailenin dününü ve bugününü dede-torun ilişkisi üzerinden anlatan Dedemin İnsanları, yönetmen Çağan Irmak'ın yüksek gişeli önceki filmlerinin açılış rakamlarını üçe katladı. Most Production ve Ay Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği ve Türkiye genelinde 490 salonda vizyona giren film, 25-27 Kasım haftasonunda resmi Boxoffice rakamlarına göre 164.500 kişi tarafından izlendi.

    Aynı hafta vizyona giren diğer yapımların arasında en çok izlenen film olan Dedemin İnsanlarıBabam ve Oğlum'un 35.101 kişilik ilk açılış haftasını ve ilk haftasonunda 55.987 kişi tarafından seyredilen Issız Adam'ın açılış rakamlarını da geride bıraktı. 3.837.885 kişi ile bir yerli yapım için oldukça büyük gişe yapan Babam ve Oğlum'un ardından Issız Adam da duygusal etkisiyle kulaktan kulağa yayılarak toplamda 2.788.532 seyirciye ulaşmıştı.

    Galasının düzenlendiği 23 Kasım akşamı ve ardından vizyona firdiği cuma-cumartesi günleri büyük ilgi ve merakla karşılanan Dedemin İnsanları, sosyal medya ağı Twitter’da da 3 kez "trending topic" listesine girdi. Irmak'ın son filminin de seyirciler arasında yayılma etkisi yaratacağı düşünülüyor.

    Film çekimleri 2011'in Mayısında Girit adasında başladıktan sonra 1923 yılında geçen mübadele sahnelerinin çekimleri, Gökçeada’da gerçekleştirilmişti. Beyazperde.com'un da davetli olarak katıldığı çekimlerin ardından filmin yapım süreci Milas, Söke ve Bodrum’da da devam etti. Filmin özellikle mübadele sahneleri ve kasaba ortamı için yoğun prodüksiyon ve post-prodüksiyon çalışması da gerçekleştirilmişti...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top