Hesabım
    Karlovy Vary Film Festivali Reha Erdem'i Konuk Ediyor

    Festivalde yönetmenin tüm filmleri seyirci ile buluşacak...

    Avrupa'nın en önemli film festivallerinden Karlovy Vary; Tokyo, Kaohsiung ve Seattle Film Festivalleri’nden sonra yönetmen Reha Erdem'i onurlandırarak tüm filmlerini “Ustaya Saygı” retrospektifi çerçevesinde topladı. Bu yıl 47. kez düzenlenecek olan festivalde toplu filmleri gösterilecek olan isimler arasında savaş sonrası Fransız sinemasının usta ismi Jean-Pierre Melville ve doğumunun yüzüncü yılı kutlanan Michelangelo Antonioni da bulunuyor.

    Geçtiğimiz sene Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve retrospektifini sinemaseverlerle buluşturan festivalden yapılan açıklamada Erdem'in Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz ve Semih Kaplanoğlu ile birlikte çağdaş Türk Sineması'nın önemli isimlerinden biri olduğu belirtildi. Festivalde A Ay, Kaç Para Kaç, Korkuyorum Anne, Beş Vakit, Hayat Var ve Kosmos filmlerinin gösterimleri yönetmeni tekrar keşfetmek isteyen ve ilk kez tanışacak olanlar için büyük bir fırsat olacak.

    47. Uluslararası Karlovy Vary Film Festivali 29 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nin Karlovy Vary şehrinde düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top