Hesabım
    Baskın: Karabasan Sinemalarda!

    Can Evrenol imzalı korku filmi yerli korku dalına damgasını vurmaya geliyor.

    Dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yapan ve eleştirmenlerden tam not alan yerli korku yapımı Baskın: Karabasan bugün itibariyle seyircileriyle buluşmaya başlıyor.

    Oyuncu kadrosunda Görkem KasalErgun KuyucuFatih DokgözMuharrem BayrakMehmet Cerrahoğlu ve Sabahattin Yakut'un yer aldığı yapım, beş polisin gece devriyesi sırasında gelen yardım çağrısı üzerine destek için gittikleri terkedilmiş tarihi bir Osmanlı karakolunda başlarına gelenleri konu alıyor. Can Evrenol'un aynı adı taşıyan kendi kısa filminden yola çıkarak, genişletilmiş bir senaryo ile çektiği yerli korku filmi alışılagelmiş yerli korku dalında yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Filmin Toronto Film Festivali’ndeki Variety'ye haber olan gösterimi sonrası, eleştirmenlerinin ortak görüşü Türk korku filimine olan önyargının yerle bir olacağı ve seyircinin filmin etkisinden çıkamayacağı yönünde olmuştu. Filmin ABD haklarını satın alan IFC Midnight firması ile Baskın: Karabasan Almanya, İtalya, İngiltere, Kanada, Avustralya, Avustralya, Çin, Japonya, İslandinav ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkede vizyona girmeye hazırlanıyor. Telif anlaşması uluslararası basında “IFC Midnight büyük ihtimalle elinde altın değerinde bir potansiyel tuttuğunun farkında. Film, Toronto Film Festivali Midnight Madness seçkisinde gösterildi ve yoğun kan ve acımasız vehşeti ile övgü topladı” şeklinde yorumlar aldı. 

    Yapımcılığını ise MO Filmʼin yaptığı Baskın: Karabasan Amerika’da gösterime girecek ilk yerli korku yapımı olmasının yanı sıra ABD’de en fazla kopya sayısı ile gösterime giren Türk filmi de olacak.

    Filmin eleştirisi için tıklayın!

    Filmin seansları için tıklayın!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top